País Valencià 29/05/2018

El professorat de les universitats valencianes suspèn la vaga per no perjudicar l'alumnat durant els exàmens

Els docents associats de la UPV reprendran les mobilitzacions després de l'estiu

Daniel Martín
2 min
Manifestació de suport als professors associats de la Universitat de València duta a terme el passat mes de febrer

ValènciaEl professorat associat de la Universitat de València (UV) s'ha sumat avui a la decisió dels seus companys de la Universitat Politècnica de València (UPV), que divendres passat van anunciar la suspensió temporal de la vaga indefinida que els dos col·lectius estan duent a terme per reclamar la millora de les seves condicions laborals. En el cas dels docents de la UV, la mobilització es va iniciar el passat 29 de gener, mentre que en el del professorat de la UPV, va començar el 16 d'abril.

L'objectiu de la "parada tècnica" del professorat associat de les dues universitats públiques de la ciutat de València és realitzar el procés d'avaluació de l'alumnat amb la màxima normalitat possible. Una actuació que els docents han remarcat que ja estaven duent a terme en compliment dels serveis mínims fixats per les universitats.

Els docents de la UPV han explicat través d'un comunicat que, com que ja s'ha iniciat l'època d'avaluació, volen evitar "el perjudici que es generaria a la resta del professorat, sobre el qual recaurien les actes d'avaluació d'assignatures que no han impartit, i a l'alumnat, que ha sigut el gran perjudicat en el conflicte".

Represa de la vaga

Pel que fa a la represa de les mobilitzacions, el professorat associat de la UPV l'ha fixat per a l'inici del curs vinent. Menys concrets han sigut els docents associats de la UV, que han explicat que la vaga queda temporalment aturada "a l'espera" de les respostes que puguin donar tant la universitat com la conselleria d'Educació. "Farem aquesta parada, avaluarem els alumnes degudament i veurem si hi ha alguna qüestió que marqui una altra pauta en les pròximes setmanes. Dependrà molt de la resposta que tinguem", han assegurat des de la UV en declaracions a l'agència Europa Press.

"Decebuts" amb la universitat

Des de la Plataforma de Professorat Associat de la Universitat Politècnica de València s'han mostrat "decebuts" amb l'actitud del rectorat, i han criticat que "la universitat traslladi la responsabilitat de la solució del conflicte a la conselleria d'Educació i la supediti a l'aprovació d'un conveni col·lectiu, la negociació del qual ja fa dos anys que dura". "Mentrestant, en la negociació interna se'ns traslladen propostes que en alguns aspectes empitjoren la situació prèvia a la vaga", han subratllat els docents de la UPV.

Per la seva banda, des de l’Assemblea de Professorat Associat de la Universitat de València han criticat "la lentitud amb què avança la negociació del conveni col·lectiu del personal laboral de la universitats públiques valencianes, ja que hi havia prevista una reunió de la mesa del conveni per a abans que s'acabés el mes de maig, però no s’ha produït".

stats