La producció ecològica creix un 20% en dos anys al País Valencià
La vinya és el cultiu que més superfície dedica, seguit pels fruits secs i els cereals i les lleguminoses
ValènciaLa superfície dedicada a cultius ecològics al País Valencià ha augmentat un 20% entre 2014 i 2016, segons un informe de la conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.
En 2016, la terra dedicada a aquest tipus de cultius va augmentar un 9,5% en relació amb l'any 2015 i va arribar a les 61.016 hectàrees, amb un 9,3% de superfície agrària ecològica en el conjunt del territori (sense considerar la superfície de terreny forestal i plantes silvestres, per homologar les dades amb les de l'Eurostat).
Per a la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, aquestes dades "formen part d'una tendència en la producciói en el consum a què aquest Consell està responent".
L'any 2020, el 20% de la superfície destinada a producció ecològica
Cebrián ha defensat l'aportació del Pla Valencià de Producció Ecològica, d'una banda, i "l'increment" de les ajudes per a productors. "El nostre objectiu és aconseguir en l'any 2020 el 20% de la superfície destinada a producció ecològica", ha reblat la consellera.
Per províncies, la d'Alacant és la que més superfície dedica a aquest tipus de cultius, amb 35.769 hectàrees,el que suposa un 58,6% del total, seguida de la de València, amb 17.125 hectàrees i un 28,1%, i Castelló, amb 8.122 hectàrees i un 13,3%.
La vinya, el cultiu amb més producció ecològica
La vinya, amb 10.356 hectàrees, és el cultiu que més superfície dedica a l'agricultura ecològica en el territori valencià, seguit pels fruits secs amb 7.323 hectàrees i pel grup de cereals i lleguminoses amb 5.183 hectàrees.
L'oliverar compta amb 3.928 hectàrees dedicades a aquest tipus de conreu. Els cítrics, per la seva banda, sumen ja 1.740 hectàrees de cultiu ecològic.
Les activitats industrials ecològiques creixen un 18,4%
Pel que es refereix a les activitats industrials derivades de l'agricultura ecològica, en 2016 el nombre de productors va arribar als 1.600, el que suposa un increment del 18,4% respecte de l'any anterior. Hi destaquen en valors absoluts el nombre d'activitats industrials de preparats alimentaris amb 205, el de productes hortofructícoles amb 135, els 106 cellers ecològics i les 70 almàsseres d'oli.