Pressió perquè À Punt surti de Bon Dia TV, mentre la CCMA no confirma si hi seguirà

PP i Vox preveuen destinar els fons que aportava la Generalitat Valenciana per a la plataforma a la producció de continguts per a infants i adolescents

2 min
La presidenta de la CCMA, Núria Llorach; la presidenta de la CVMC, Mar Iglesias; i el director general d'IB3, Andreu Manresa

València / BarcelonaCap col·laboració que evidenciï que el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya comparteixen una llengua, una cultura i una història. Aquest és el full de ruta que el nou govern valencià del Partit Popular i Vox sembla desitjar implementar durant els pròxims quatre anys, en una estratègia que també inclou a À Punt. Així es desprèn almenys d'una esmena de les dues formacions al projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2024 que preveu que els 350.000 euros que l'administració valenciana transfereix a l'emissora perquè participi en la plataforma Bon Dia TV –que la cadena comparteix amb TV3 i IB3– es destinin a partir d'ara a la producció de continguts digitals en valencià per a infants i adolescents.

La mesura es produeix just pocs dies després que PP i Vox es fessin enrere en la seva decisió de modificar les majories per a l'elecció dels òrgans de direcció d'À Punt i per reduir el pressupost de l'emissora. Les iniciatives havien despertat la por de molts ciutadans i professionals a repetir la traumàtica i estigmatitzadora experiència de Canal 9.

Tot i la presumible aprovació de l'esmena, i segons ha confirmat l'ARA, el consell rector d'À Punt podria continuar amb la publicació de continguts en la plataforma, atès que aquesta no li suposa cap cost econòmic després que els tres canals acordaren que fos la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) la que aportés els mitjans tècnics i humans per al funcionament de la web. Per fer-ho, disposaria del marc legal que li suposa el conveni de col·laboració que les tres cadenes van signar el 2021 i que finalitza el novembre del 2025. L'encarregat de prendre la decisió serà el consell rector d'À Punt, que haurà de reunir-se durant les pròximes setmanes per determinar quin camí pren.

Qui tampoc té clar el futur de Bon Dia TV és la CCMA, que aquests dies estudia què fer amb la plataforma després d'apostar per la posada en marxa de la marca 3Cat, en una iniciativa que des de l'ens qualifiquen de "plataforma de país". Una prova de l'existència del debat és que a la pregunta de l'ARA sobre si la direcció mantindrà l'aposta feta per la plataforma conjunta amb À Punt i IB3, fonts oficials de la corporació catalana han eludit confirmar-ho. Es tracta del mateix silenci que, malgrat les diverses sol·licituds d'informació de l'ARA, les corporacions mantenen sobre l'audiència de Bon Dia TV, en un mutisme que suggereix un seguiment residual.

stats