El PP valencià reclama la dimissió de Marzà pel repartiment d'agendes escolars amb el mapa del domini lingüístic

La difusió del material escolar la va dur a terme la Plataforma per la Llengua al setembre

El delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller (esquerra), i el membre de l'executiva Francesc Marco, en un acte.
Daniel Martín
13/10/2017
2 min

ValènciaEl conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha acusat el Partit Popular de voler "inflamar polèmiques" sobre la llengua i, alhora, "mostrar un profund desconeixement del que passa a les aules" després que la formació conservadora hagi reclamat la dimissió del mateix Marzà per la difusió que Plataforma per la Llengua va fer al setembre de mil agendes escolars en les comarques del Baix Segura i del Vinalopó Mitjà.

El motiu de la polèmica ha sigut la presència en les agendes d'un mapa del domini lingüístic on apareixen el País Valencià, les Illes Balears i Catalunya, un fet que el Partit Popular considera "adoctrinament nacionalista" i pel qual ha demanat l'obertura d'una investigació.

Mocions als ajuntaments

La diputada a les Corts Valencianes i ex directora general de Política Lingüística amb el govern del Partit Popular, Beatriz Gascó, ha anunciat que la formació conservadora presentarà mocions en tots els ajuntaments del País Valencià per reclamar la "creació d'un grup d'inspectors específic que vetlli perquè el repartiment del material didàctic que es faci en els centres escolars estigui d'acord amb la Constitució i l'Estatut d'Autonomia".

El conseller Marzà ha contestat les acusacions del Partit Popular i ha assegurat que "es desacrediten per elles mateixes. Fins i tot, a les agendes no hi ha el logotip de l'actual conselleria d'Educació, sinó de l'anterior". El titular d'Educació també ha defensat que "tots els currículums escolars emanen d'una llei estatal i que la inspecció continua fent les mateixes tasques que sempre".

"Assetjament al valencià"

El sindicat d'ensenyament STEPV ha defensat que a les agendes no apareix "un mapa polític, sinó un mapa dels dialectes de la llengua catalana. Aquest mapa, com qualsevol altre mapa dialectal de qualsevol llengua, és una eina didàctica i no política".

El sindicat també ha reclamat a la Federació Provincial d'Associacions de Pares d'Alumnes (FAPA) Gabriel Miró d’Alacant que "deixi d’assetjar el valencià a les comarques d’Alacant i de crear un enfrontament innecessari sobre la llengua comuna de tots els valencians i valencianes".

stats