Correbous

La Plataforma Antitaurina del País Valencià demana que se sancioni "amb duresa" l'enganxada d'un menor

El jove de quinze anys de la localitat valenciana de Vilamarxant es troba hospitalitzat a La Fe de València

Nerea Pedrón
2 min
Imatge de la celebració d'un festeig de 'bous al carrer'. / ARA

ValènciaL'atropellament d'un adolescent de quinze anys durant un acte de bous al carrer al municipi valencià de Vilamarxant, a la comarca de Camp de Túria, ha iniciat un debat sobre la participació dels menors en els esdeveniments taurins. La Plataforma Antitaurina ha expressat "el seu més absolut rebuig" i demana a l'Ajuntament de la localitat que se suprimeixin les activitats "basades en l'ús, la violència i la humiliació dels animals".

Aquest incident no és un cas aïllat: durant les festivitats a les poblacions de Simat de la Valldigna, a la comarca de la Safor, i Meliana, a l'Horta, van tenir lloc dos accidents en condicions similars. La plataforma assenyala que la participació de menors "és més sovint del que sembla" i que posa en perill la seva integritat física.

Diego Nevado, portaveu de la Plataforma Antitaurina del País Valencià, ha manifestat la seva indignació per la presència de menors als festejos taurins: "El comitè de drets del xiquet de l'ONU porta des del 2018 alertant de la necessitat d'apartar les persones menors d'edat de la violenta tauromàquia", replica.

De moment, el jove de Vilamarxant es troba ingressat a l'Hospital La Fe de València, amb pronòstic reservat. La Generalitat iniciarà una investigació respecte a la seva participació, que està prohibida segons el reglament.

Protecció al menor

Ara l'associació demana el compliment de l'article 70 de la llei de protecció del menor de la Generalitat Valenciana, que adverteix que els menors d'edat no podran participar ni assistir a "competicions esportives o espectacles el reglament de les quals contempli la producció de danys físics o psíquics sobre persones o animals".

La reivindicació pel compliment de la llei pretén evitar casos com el del jove d'Alfafar, a l'Horta. El cas no va rebre cap conseqüència legal i va provocar manifestacions a la localitat per demanar la fi dels esdeveniments taurins.

Per aquest motiu, el col·lectiu animalista demanda l'abolició de qualsevol pràctica taurina, tant els bous al carrer com els embolats, i insta els ajuntaments i administracions competents a posar fi a la tauromàquia al País Valencià.

stats