Milers de persones participen a la primera Trobada d'Escoles en Valencià a la plaça de l'Ajuntament de València
Amb el lema 'Construïm la igualtat lingüística', Escola Valenciana continua recollint signatures per demanar la creació d'una llei d'igualtat lingüística
ValènciaValència va tancar ahir diumenge el tercer cap de setmana de Trobades d’Escoles en Valencià amb la participació de milers de persones –30.000, segons els organitzadors–. La Marina Alta, les Valls del Vinalopó, l’Horta Nord, l’Alacantí, el Baix Vinalopó, el Baix Segura i la Vall d’Albaida també van celebrar les festes d’estima pel valencià amb una afluència de 89.000 persones.
La Coordinadora d’Alumnes, Mares, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià (CAPPEPV) ha celebrat el 30è aniversari de la trobada al cor del cap i casal. Per primera vegada, la trobada a València ha tingut lloc als carrers del centre de la ciutat, a la plaça de l’Ajuntament. La presidenta de la CAPPEPV, Laura Font, es va mostrar satisfeta perquè "avui el valencià està en el lloc que li correspon: davant de l’Ajuntament de València, de la casa de totes i de tots, recorrent tots els carrers del centre i estenent-se per tot arreu. Es tracta de la primera vegada que desenvolupem ací els actes".
Una llei d'igualtat lingüística
Amb el lema 'Construïm la igualtat lingüística', Escola Valenciana continua recollint signatures en el marc de les Trobades d’Escoles en Valencià, amb l’objectiu de demanar al govern valencià la creació d'una llei d’igualtat lingüística. El vicepresident de l'entitat cívica, Joan Cortés, ha al·ludit a les dificultats que sovint troben les valencianes i els valencians quan s’expressen en la seva llengua. "Totes les valencianes i tots els valencians tenim el dret de viure en valencià, i, no obstant això, ens veiem obligats a canviar de llengua. Malauradament, ens trobem en una situació de marginació: volem que una llei d'igualtat lingüística ens garanteixi el nostre dret de parlar valencià en tots els àmbits. A Galícia, el País Basc i Catalunya ja en tenen, de lleis de protecció lingüística", va explicar Cortés.