Cas Oltra
País Valencià 22/06/2023

Mónica Oltra refreda la seva tornada a la política: "Continuaré refugiada en la seguretat del meu silenci"

L'exvicepresidenta va aprofitar un acte per enviar un missatge a Ximo Puig: "No convé sacrificar una reina en una partida d’escacs"

Ara
2 min
L'exvicepresidenta valenciana Mónica Oltra en l'acte de presentació del llibre del periodista Ernesto Ekaizer

ValènciaL'exvicepresidenta de la Generalitat Valenciana Mónica Oltra ha explicat que està "reconstruint-se com a persona" després de la seva dimissió just ara fa un any i que, "de moment", no tornarà a la política activa. "Seguiré refugiada en la seguretat del meu silenci", ha detallat.

Així ho ha indicat l'exportaveu del govern valencià en la presentació del llibre del periodista argentí Ernesto Ekaizer Operación Jaque mate. Cómo acabaron con el fiscal del caso Villarejo aquest dimecres a València quan li van preguntar per la seva tornada a la primera línia de la política. "De moment m'estic reconstruint com a persona, que també ho necessite", va afegir.

"A mi i a la meua família se'ns ha sotmés a un atac de ruïna moral, reputacional, familiar, econòmica i emocional tremend i de moment visc en l'exili del meu silenci. Això de hui és una excursió perquè admire profundament Ernesto i li agraïsc moltíssim que continue comptant amb mi hui. Era fàcil fa tres anys, hui no", va assenyalar.

Sobre el resultat electoral del passat 28 de maig, Oltra –que encara està imputada en el cas que investiga el possible encobriment del seu departament de l'abús a una menor tutelada per part del seu exmarit, Luis Eduardo Ramírez– va afirmar que en els comicis “va triomfar el vot iracund de la gent que té por”. “La por és una emoció molt complicada, que ens paralitza i treu el pitjor de nosaltres”, va apuntar

L'exlíder de Compromís també va valorar l'actuació dels socialistes valencians durant l'últim any i va enviar un clar missatge al cap del Consell en funcions, Ximo Puig. “El rei no sé si ho sap, però ja és mat. No convé sacrificar una reina en una partida d’escacs", va afirmar. Sobre l'entrada de Vox al futur govern valencià va destacar que gràcies al pacte amb el Partit Popular l'extrema dreta dirigirà el departament des d'on es controla la guerra bruta. "No és casualitat que s'hagen demanat Justícia”, va emfatitzar.

stats