País Valencià29/03/2022

Dos terços dels aspirants finals en l'oposició a la Policia Local d'Alacant tenen "relació directa" amb el cos

Una quarta part de les denúncies que va rebre Antifrau el 2021 estan relacionades amb oposicions a aquest organisme

Ara
i Ara

ValènciaL'Ajuntament d'Alacant investigarà per què més de 60 dels 92 aspirants finals en l'oposició a agent de la Policia Local de la ciutat tenen "relació directa" amb membres del cos, representants polítics, empreses contractistes o sindicats vinculats a l'organisme. Així ho ha avançat aquest dimarts el regidor de Seguretat i Recursos Humans de l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González, que ha anunciat que es presentarà una moció urgent en el consistori –governat pel Partit Popular i Ciutadans amb el suport de Vox– que confia que serà consensuada per tots els grups municipals.

El cas el va fer públic ahir dilluns la Cadena SER, que hauria tingut accés a denúncies anònimes d'alguns candidats. Amb tot, i segons González, aquestes queixes no s'haurien formalitzat en "cap denúncia formal, ni impugnació o reclamació."

Cargando
No hay anuncios

El regidor de Seguretat i Recursos Humans de l'Ajuntament d'Alacant ha assegurat que el procés selectiu s'ha dut a terme amb la "màxima transparència" i amb tribunal "lliure i independent". No obstant, ha garantit que l'administració municipal "no escatimarà esforços per aclarir tots els aspectes relacionats amb la tramitació d'aquest procediment" i ha reclamat "no prejutjar res".

González ha detallat que al procés selectiu inicialment es van presentar 1.500 sol·licituds, que a la fase d'informe mèdic hi van accedir 914 candidats, 573 a la prova psicotècnica i 281 al primer examen, dels quals van aprovar 144.

Cargando
No hay anuncios

Una quarta part de les denúncies a Antifrau estan relacionades amb oposicions a policia local

La difusió del cas de l'Ajuntament d'Alacant ha coincidit amb la presentació aquest dimarts de la memòria del 2021 de l'Agència Valenciana Antifrau, que recull que una quarta part de les denúncies rebudes l'any passat per aquest organisme estan vinculades a presumptes irregularitats en oposicions a policia local. És per això que el director de la institució, Joan Llinares, ha proposat que al País Valencià s'apliqui el model basc i sigui l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències depenent de la conselleria de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques qui centralitzi totes les proves. Segons Llinares, amb aquest mètode es "resoldrien definitivament" els problemes que s'estan generant en els processos de selecció d'empleats públics, principalment d'agents de l'autoritat municipals, però també en l'administració de la Generalitat, en els quals cal garantir la "neteja" i l'"aplicació absoluta" del principi d'igualtat.