El jutge mantindrà la imputació als quasi 50 investigats pel presumpte blanqueig del PP de València

Diversos membres del Partit Popular investigats en el cas Imelsa han reconegut les donacions al partit però neguen que se'ls retornessin els diners

L'exregidor del PP de València, Vicente Aleixandre, s'ha mostrat molt distant dels seus antics companys dient que el PP "ja s'apanyarà". / EFE
Efe
17/02/2016
3 min

ValènciaEl titular del jutjat d'instrucció número 18 de València, que investiga un suposat cas de blanqueig de capitals en el grup municipal del PP de València, manté la imputació per a la totalitat de regidors, exregidors, assessors i exassessors als quals ha citat a declarar, molts dels quals ja han comparegut davant el jutge.

A falta de la compareixença de quatre exedils i vuit assessors, que es produiran entre demà dijous i dilluns de la setmana que ve, el jutge manté en condició d'imputats –investigats, segons la nova llei d'Enjudiciament Criminal) a 49 persones pel suposat blanqueig de 50.000 euros.

Aquesta peça separada té el seu origen en el conegut com a cas Imelsa, en el qual s'investiga una suposada trama de comissions il·legals en l'adjudicació de contractes des de diverses administracions controlades pel PP a la demarcació de València.

Avui han comparegut davant el jutge dos exregidors i una regidora, a més de quatre assessors, dels quals dos s'han negat a declarar. Un d'ells ha estat l'exregidor Vicente Aleixandre, qui ha abandonat la Ciutat de la Justícia de València pel jutjat de guàrdia i ha etzibat amb un "ja s'apanyaran" en ser preguntat per la situació judicial dels seus excompanys de partit. "No he declarat, no tinc res a dir", ha explicat Aleixandre breument als periodistes.

D'altra banda, l'exregidor i assessor del PP en la Diputació de València, Francisco Lledó, ha explicat que no sap si l'exalcaldessa i actual senadora territorial del PP Rita Barberá coneixia o no el suposat blanqueig i ha reconegut que va aportar mil euros de forma voluntària per al finançament del partit però ha negat que el grup municipal després se'ls retornessin.

Lledó i l'actual regidora del PP de València María Jesús Puchalt han abandonat junts la Ciutat de la Justícia per la porta principal, però únicament el primer ha atès els periodistes.

En relació amb aquest assumpte, el PSPV de València ha informat avui que sol·licitarà que la comissió de recerca oberta en l'Ajuntament sobre el possible frau de contractes demani una auditoria de contractes que considera sota sospita.

Es tracta dels contractes per a la construcció del teatre La Rambleta, la rehabilitació de les Torres de Quart, el parc de policia i bombers del barri del Carmen, diverses edicions de la Mostra de cinema i la contracta de la grua amb Servicleop.

Noves declaracions

Demà continuen les declaracions amb altres 9 persones citades, entre les quals hi ha dos exregidors, Juan Vicente Jurado i María Irene Beneyto, i set assessors. El Jutjat ha afegit un nou dia al calendari previst inicialment per prendre declaració a un dels assessors investigats la compareixença dels quals es va retardar perquè el seu lletrat es trobava a Mallorca, assistint a les sessions del judici del cas Nóos.

El possible delicte de blanqueig es va detectar en el marc d'unes diligències més àmplies en les quals s'investiga a 80 persones (polítics del Partit Popular, assessors i empresaris) per diversos delictes contra l'administració pública i seguiran secretes almenys fins al 14 de març.

A més, el jutge instructor ha ordenat la intervenció d'immobles i vehicles, el bloqueig i embargament preventiu dels saldos de productes bancaris d'alguns dels investigats per al seu decomís en cas de sentència condemnatòria ferma. En aquest sentit, des del grup popular a l'Ajuntament de València s'ha informat que a cap membre (regidor, assessor o funcionari) se li ha bloquejat compte bancari alguna ni se li han intervingut vehicles o immobles.

stats