Nou curs polític

El govern valencià promet noves rebaixes fiscals

El PP vol ampliar deduccions pel naixement dels fills i aprovar una disminució de taxes als pagesos i exempcions als pescadors

2 min
El cap del Consell, Carlos Mazón, durant la seva intervenció en el debat de política general.

ValènciaNoves rebaixes d'impostos i taxes. Aquest ha estat el principal anunci del president valencià Carlos Mazón, que ha aprofitat el debat de política general per avançar les mesures que el seu executiu pretén tirar endavant en el seu segon any de mandat, ja sense la presència de Vox, que al juliol va abandonar el Consell.

Les promeses més destacades de Mazón han estat les deduccions fiscals, de les quals els populars pretenen fer bandera durant tota la legislatura. En concret, ha explicat que reclamarà el suport de la resta de partits per ampliar les rebaixes tributàries per a les famílies amb rendes inferiors als 30.000 euros anuals que tinguin nous fills. “Les deduccions per naixement o adopció s’incrementaran fins als 600 euros en el cas del primer fill, 750 per al segon i 900 per al tercer”, ha resumit el cap del Consell, que ha emfatitzat que la mesura suposaria triplicar les ajudes vigents.

El polític conservador també ha anunciat la rebaixa fins al 4% de l’impost de transmissions patrimonials per a les propietats agrícoles, amb l’objectiu de facilitar el relleu generacional. A més, a partir de l’1 de gener els pescadors i armadors deixaran de pagar les taxes que percep la Generalitat.

En matèria d’habitatge, el president valencià diu que es reservaran el 40% dels nous pisos construïts en sòl públic cedit pels ajuntaments per a joves i famílies monoparentals. Finalment, ha promès una llei de gratuïtat en l'educació de 0 a 3 anys.

El cap del Consell, Carlos Mazón, saludant al portaveu de Vox a les Corts Valencianes, José María Llanos, abans de l'inici del debat de política general.
stats