País Valencià 11/07/2013

González Pons no acudeix a l'acte de conciliació amb la PAH i la plataforma es querellarà contra el diputat

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca creu que el diputat popular va mentir sobre l'escarni que alguns membres de l'entitat van fer a casa seva

Efe
2 min

ValènciaLa Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) es querellarà contra el diputat del Partit Popular Esteban González Pons després de no acudir a l'acte de conciliació en el qual estava citat avui arran de l'escarni que la PAH va realitzar el 20 de març al seu domicili de València.

El diputat i vicesecretari d'Estudis i Programes del PP no s'ha personat avui en l'acte de conciliació al qual estava citat al jutjat de primera instància número 12 de València, i la querella de la PAH contra ell se centrarà en els possibles delictes d'injúries, calúmnies i atemptat contra l'honor en considerar que va mentir sobre l'escarni que van protagonitzar al seu domicili. La primera citació per a aquests fets va tenir lloc el 12 de juny, però es va suspendre "perquè Pons no es va donar per comunicat", segons la PAH.

En aquesta ocasió, tampoc s'ha personat, però sí que ho ha fet el seu representant legal, que no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació. El lletrat del popular, José Ignacio Carbó, "no ha acceptat els termes proposats en l'acte de conciliació", ha afirmat la portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca a València, Ana Blanco. També ha dit que González Pons "no accepta que és mentida el que va dir sobre els membres de la plataforma i sobre el que va succeir".

"Tampoc vol retractar-se públicament de les seves declaracions als mitjans de comunicació, amb gran difusió i aprofitant la seva situació privilegiada de diputat", ha assegurat Blanco. Segons ha recordat, el 20 de març diversos membres de la plataforma van acudir al domicili de València d'Esteban González Pons per fer un escarni pels desnonaments, un "acte pacífic, igual que la resta que ha realitzat l'associació", ha afegit.

"A partir d'aquí, en mitjans de comunicació, ens va criminalitzar basant-se en mentides, com que van pujar 60 persones al seu replà i van picar a la porta de casa seva amb la seva família a dins", ha dit la portaveu de la PAH València.

La PAH ha assegurat que l'escarni "no va succeir com va descriure" el diputat i el va convocar a un primer acte de conciliació per "donar-li l'oportunitat de retractar-se públicament de les mentides abocades". "Al primer acte no va venir, i a aquest ha enviat a un representant", ha lamentat Blanco, que també ha assegurat que han decidit iniciar accions legals contra González Pons, "perquè les seves mentides no poden quedar impunes".

Segons ha concretat el lletrat de l'associació Ricardo Cano, es preveu que la querella es presenti a l'Audiència Nacional, atès que les declaracions es van produir a Madrid. Tot i això, l'advocat de la PAH ha explicat que la querella "s'acabarà tramitant al Tribunal Suprem, donada la condició d'aforat de González Pons".

La querella es presentarà pels delictes d'injúries, calúmnies i atemptat a l'honor, però la Plataforma vol defensar la concurrència d'agreujants, com l'ús de mitjans de difusió públics, i la repercussió que han tingut les seves manifestacions. "La intenció de la iniciativa és exigir responsabilitats per la seva actitud i arribar fins al final. I l'objectiu és que li imposin una pena d'acord amb el Codi Penal pels delictes reclamats", ha insistit l'advocat.

stats