El germà de Ximo Puig defensa que l'informe que li atribueix el cobrament irregular de subvencions "conté molts errors"
S'investiga si l'empresari i els seus socis van duplicar i inflar factures per justificar la percepció d'ajudes
ValènciaL'empresari Francis Puig, germà del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha declarat aquest dilluns com a imputat en el jutjat d'instrucció número 4 de València que investiga un presumpte frau en la concessió d'ajudes dels governs valencià, català i aragonès.
La causa pretén esclarir si les empreses Comunicació dels Ports, Mas Mut Produccions, Canal Maestrat i Kirol Produccions, companyies en què Francis Puig té una participació, van duplicar i inflar factures per justificar el cobrament de subvencions, algunes de les quals vinculades a la promoció del valencià, entre els anys 2015 i 2018. També investiga per què no van comunicar a les tres administracions que estaven rebent diverses ajudes pel mateix concepte.
El procés judicial que afecta Francis Puig es va iniciar arran d'una querella del Partit Popular i, segons la denúncia, les companyies investigades podrien haver rebut més de 600.000 euros.
Moments abans d'entrar al jutjat, l'advocat de l'empresari, Javier Falomir, ha defensat que l'informe de la Guàrdia Civil que atribueix irregularitats a Puig i als seus socis "conté molts errors". "Estem contents per vindre a declarar i aclarir els dubtes i errors, que són nombrosos, i tractar, amb això, de tancar aquest desafortunat procediment com més prompte millor, que tant de mal està fent al meu client i a la seva família", ha declarat el lletrat.
Sancionat amb 45.000 euros per pactar preus
La comissió de Defensa de la Competència de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball va sancionar l'any passat amb 45.000 euros Francis Puig i els seus socis per haver construït un càrtel d’empreses per garantir-se l'adjudicació i el preu del servei de corresponsalies comarcals d’À Punt, circumstància que la radiotelevisió valenciana va descobrir i denunciar.
La conselleria va considerar provat que les empreses Comunicacions dels Ports, Canal Maestrat, Kriol i Visualiza es van presentar a la licitació de manera organitzada perquè es facilités l'adjudicació del contracte a la companyia designada prèviament pel càrtel, i pel preu pactat entre elles.