País Valencià 26/11/2013

La Generalitat Valenciana confirma que no accepta el pla de viabilitat dels treballadors i que tancarà RTVV

El vicepresident José Ciscar ha comunicat pe telèfon al comitè d'empresa la decisió de tancar Radiotelevisió Valenciana. Demà es votarà la llei per liquidar RTVV

Ara
2 min
El vicepresident Ciscar ha comunicat oficialment la decisió, tan sols unes hores abans de votar el tancament de RTVV. / JOSÉ SOLER / ACN

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha confirmat fa uns minuts al comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) que no accepta la proposta dels treballadors per salvar la radiotelevisió publica i que, per tant, segueix en marxa el pla per tancar l'ens públic. Ha estat el mateix vicepresident, José Ciscar, qui ha comunicat per telèfon als representants dels treballadors que el govern valencià no acceptava el pla de viabilitat que fa uns dies els representants sindicals van lliurar a la Generalitat Valenciana amb una proposta per fer viable i sostenible RTVV.

Amb aquesta decisió, segueix en peu el calendari previst per liquidar i tallar les emissions de RTVV, que passa en un primer moment per la votació que se celebrarà demà a les Corts Valencianes per aprovar una llei que avali jurídicament el tancament de Radiotelevisió Valenciana.

Aquesta notícia no ha sobtat, però, els treballadors, atès que aquest mateix matí el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ja havia deixat entreveure quin seria el sentit de la decisió del seu govern. Durant un esmorzar informatiu celebrat a Madrid, el president valencià ha assegurat que el tarannà "emprenedor" dels valencians farà que es trobin "solucions" al "buit" que deixarà RTVV.

D'altra banda, els treballadors de Radiotelevisió Valenciana han celebrat aquest dimarts una assemblea en què han donat suport al pla de viabilitat que el comitè d'empresa havia presentat a la Generalitat Valenciana. El vicepresident del comitè, Vicent Mifsud, ha dit que els treballadors "lluitaran per mantenir les emissions" i que serà el govern valencià qui "haurà de tallar-les". Hores abans de saber la decisió del govern valencià, Mifsud havia dit que els treballadors "estaran oberts fins a l'últim moment per negociar" i evitar el tancament de RTVV.

Mentrestant, segueixen sent moltes les mostres de rebuig a la decisió de tancar RTVV. Avui mateix, Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana i Ca Revolta –en representació de 156 entitats signants– han presentat per registre d'entrada una carta adreçada al president Alberto Fabra en què demanen que Radiotelevisió Valenciana es mantingui "emetent per poder gaudir d'una ràdio i televisió públiques, en valencià, plurals i de qualitat".

stats