Les víctimes de l'accident de metro de València recorden els afectats del descarrilament del tren Alvia

Centenars de persones guarden cinc minuts de silenci en record de les víctimes de l'accident de Santiago de Compostel·la

Europa Press / Ara
03/08/2013
3 min

ValènciaCentenars de persones s'han concentrat aquest dissabte a València per recordar les víctimes de l'accident ocorregut en el metro de la ciutat el 3 de juliol de 2006 i mostrar la seva solidaritat amb les víctimes del descarrilament del tren Alvia a prop de Santiago de Compostel·la ocorregut el passat 24 de juliol.

Com cada mes des de fa set anys, l'associació de víctimes de l'accident de metro (AVM3J) s'ha concentrat a la plaça de la Mare de Déu de València per retre homenatge als 43 morts i 47 ferits que va causar el sinistre i exigir, alhora, una nova investigació que esclareixi les verdaderes causes de l'accident. Avui, però, també han tingut especial protagonisme les víctimes de la tragèdia ocorreguda fa dos setmanes a Galícia.

Així, els tradicionals cinc minuts de silenci han estat dedicats, també, a les víctimes de l'accident de Santiago de Compostel·la. L'associació de víctimes ha tingut unes paraules per a d'ells i, després de mostrar el seu condol, ha demanat la creació d'un equip multidisciplinari d'atenció a les víctimes del descarrilament que funcionés durant el temps necessari, a fi de "realitzar coordinadament les intervencions necessàries que van a necessitar les persones afectades", ja que "moltes de les seqüeles s'aniran manifestant al llarg del temps".

De la mateixa manera, l'associació demana a les autoritats que "no es demorin" en la recerca de les causes de l'accident i, sobretot, que sigui una recerca "profunda, àmplia i completa".

Els membres de l'AVM3J han llegit un manifest en el qual han transmès el seu "absolut suport a les víctimes l'accident de tren de Santiago de Compostel·la, tant als supervivents com a les famílies dels morts". "És una situació indescriptible la que estan vivint en aquests moments i creiem comprendre-la", ha asseverat un portaveu del col·lectiu que, per això, ha assegurat que cal "acompanyar-los en el seu dolor i oferir tota la solidaritat".

També han demanat "comprensió i sensibilitat" per part de la resta de la societat, ja que "el que més necessiten els afectats en aquests moments és respecte a la seva intimitat i molt suport, no solament en aquests dies, sinó en els propers mesos".

A banda del record a les víctimes del tren Alvia, els centenars de persones que han omplert de nou aquest mes la plaça de la Mare de Déu de València han tornat a demanar la depuració de responsabilitats dels encarregats de mantenir la seguretat en la Línia 1 del metro de València.

Respecte a l'accident ocorregut a València en 2006, l'associació de víctimes ha assenyalat en el manifest que "l'ocorregut abans, durant i després de l'accident del 3 de juliol de 2006 és l'exemple del que mai un govern ha de realitzar".

Aquest col·lectiu porta "set anys i 30 dies cercant la veritat", que "el govern valencià nega i que l'any 2006 la justícia no va voler investigar". Així mateix, han recordat que recentment la Fiscalia ha sol·licitat la reobertura de la investigació dels fets "per poder ser constitutius de 43 delictes d'homicidi per imprudència professional i 47 delictes de lesions per imprudència professional", per la qual cosa esperen que "aquesta nova petició de la fiscalia finalitzi en una recerca profunda, objectiva i fiable".

"Senyor Fabra, existeixen molts dubtes al voltant dels fets esdevinguts el 3 de juliol de 2006 en el metro de la mort, així com la constatació de la manca de mesures de seguretat que van portar a produir un accident evitable i previsible", subratlla l'associació, que ha finalitzat advertint que després de més de set anys continuen "amb molts dubtes" sobre les verdaderes causes de l'accident.

stats