País Valencià 28/07/2021

Detingut a Carcaixent el presumpte assassí d'una jove escanyada i llançada a una séquia

El principal sospitós del crim ha sigut arrestat gràcies a una gravació del seu vehicle a la zona del crim

Daniel Martín / Efe
2 min
Agents de la Guàrdia Civil a les portes d'una de les parcel·les on s'han buscat el cos d'una jove desapareguda a Carcaixent el 2019.jpg

ValènciaLa Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres al seu domicili de Carcaixent (Ribera Alta) un home de 60 anys com a sospitós d'haver assassinat Florina Gogos, una jove de 19 anys que va desaparèixer quan exercia la prostitució a Silla (Horta), i d'haver llançat el seu cadàver a una séquia on va ser trobat el cos de la víctima el 30 de gener.

Segons l'institut armat, el detingut treballava com a agent comercial en els municipis i polígons industrials propers a l'autovia V-31, principal entrada a la ciutat de València des del sud, i zona on exercia la prostitució la jove de nacionalitat romanesa.

El cos de Florina Gogos va aparèixer en un canal de reg conegut com el Camí de la Font de Mariano, molt pròxim a l'indret on es va veure per última vegada amb vida la jove, i l'autòpsia va revelar que la víctima havia sigut escanyada i llançada al canal.

La investigació, avançada pel diari Levante, es va iniciar el 10 de gener després que la companya de pis de la víctima acudís a la caserna de la Guàrdia Civil d'Alfafar per denunciar la seva desaparició. Va ser aleshores quan diverses de les joves que exercien la prostitució van fer saber als agents que el sospitós, que no tenia antecedents policials ni judicials, acudia sovint a la zona per pagar a canvi de sexe.

La Guàrdia Civil ha basat les seves investigacions en un enregistrament de l'últim cotxe, un vehicle blanc, al qual va pujar la jove quan exercia la prostitució la tarda del 8 de gener, i que va recollir una càmera de seguretat.

Des d'un primer moment els treballs policials es van centrar en identificar el vehicle, encara que els agents també van estudiar la denúncia que la víctima havia interposat contra dos presumptes proxenetes quan residia a Alemanya. Poc després, aquesta línia d'investigació es va descartar al comprovar que no existia cap relació entre els dos homes i la desaparició de la jove. Després de la seva detenció, el sospitós ha passat a la disposició del jutjat de primera instància i d'instrucció número 1 de Carlet (Ribera Alta).

Els investigadors, que han practicat diversos registres domiciliaris al municipi de Carcaixent, han descartat la relació de l'assassinat de Gogos amb l'aparició de dues dones mortes més a Elx i València en circumstàncies similars durant els últims mesos, i han rebutjat que al País Valencià operi un assassí en sèrie.

Amb tot, el de Florina Gogos és el quart homicidi per violència masclista confirmat al País Valencià aquest 2021, en un any en què s'ha produït l'assassinat d'altres tres dones a Sagunt, Borriana i Carcaixent per part de les seves parelles o exparelles. A més, dues dones més van ser apunyalades a Massamagrell i Alcoi al març, tot i que afortunadament van poder salvar la vida. A aquests casos s'hi podrien sumar el de les dues dones trobades mortes en una séquia, sobre les quals encara no s'ha pogut confirmar el responsable de la mort.

stats