País Valencià 05/12/2020

El govern valencià acorda reunions familiars de fins a 10 persones per a les festes de Nadal

Es permetrà la mobilitat amb altres autonomies només els dies més assenyalats de les festes

Ara
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, junt a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han anunciat aquest dissabte que el tancament perimetral autonòmic es prorrogarà fins al 15 de gener. També ho farà el límit de sis persones per a trobades socials, tant en espais privats com públics, i la restricció a la mobilitat a partir de la mitjanit.

Puig també ha confirmat que de manera excepcional, i amb motiu de la celebració de Nadal, els dies 24, 25 i 26 de desembre i l'1 de gener a les reunions familiars hi podran assistir un màxim de 10 persones. Així mateix, el 24 i 25 i 31 de desembre i l'1 de gener el toc de queda nocturn s'iniciaria a dos quarts de dues de la matinada, i no a la mitjanit.

El cap del Consell s'ha mostrat esperançat que, "de la mateixa manera que el poble valencià renuncià de forma madura a les Falles, les Fogueres i totes les fires i festes patronals", ara també ho faci en el que ha qualificat de "Nadal diferent". "Sense aglomeracions ni a les cases ni als carrers. Necessitem unes festes on prime l'únic sentiment insubstituïble i essencial de Nadal: recordar, compartir i forjar l’esperança", ha emfatitzat Ximo Puig.

Acord per a l'obertura diürna dels establiments d'oci nocturn

L'anunci d'aquest dissabte se suma al fet ahir per Generalitat i el sector de l'oci nocturn, que van tancar un acord per a la reobertura d'aquests negocis, que a partir de la setmana vinent podran oferir serveis diürns d'hostaleria i activitats culturals.

Els establiments podran obrir des de les 12 h fins a la mitjanit en el cas dels pubs, i des de les 17 h i fins a la mitjanit per a les discoteques, sales de concert o espectacles complint les mateixes restriccions d'aforament que estan vigents en l'hostaleria.

1.390 nous positius i 29 víctimes mortals més

Sobre l'evolució de la pandèmia, les últimes dades fetes públiques són les facilitades ahir per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública que va informar de 1.390 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o mitjançant test d’antígens, 108.088 des de l'inici de la pandèmia, i 29 víctimes mortals més, 2.477 des de l'aparició del virus.

Pel que fa als hospitals, hi ha 1.194 persones ingressades. D'aquestes, 257 són a les UCI. D'altra banda, hi ha hagut 1.752 altes, xifra que eleva fins les 103.906 les persones que han superat el virus.

stats