Teràpies de conversió

Compromís acusa un docent de promocionar teràpies de conversió homòfobes

El grup polític ha rebut denúncies que asseguren que el professor transmet aquest missatge en un centre concertat

ARA
2 min
Façana del col·legi Madre Josefa Campos del municipi valencià d'Alaquàs.

ValènciaFrancesc Roig, diputat per Compromís i portaveu d'igualtat LGBTIQ+, ha denunciat avui un altre cas vinculat a una trama de teràpies homòfobes en centres educatius del País Valencià. Óscar García Mulet, docent al col·legi concertat Santiago Apóstol de Marxalenes, a València, és autor d'un llibre on promociona les teràpies de conversió, anomenant-les "d'acompanyament". El professor també pertany al centre d'orientació familiar Mater Misericordiae, acusat per desenes de testimonis de fer teràpies de conversió.

Al seu llibre, Crecer como niños, crecer como niñas, l'ensenyant García Mulet apunta diferents "símptomes" o "senyals d'alarma" sobre el procés de maduració de la identitat sexual. En nens, alguns exemples són no jugar a futbol, tenir ídols femenins o preferir activitats sedentàries i menys agressives. En canvi, en nenes, són les preferències com dur cabells curts, "roba masculina", desinterès per jugar amb nines o practicar esports.

Com a mesura de correcció, García Mulet defensa al text l'assetjament escolar cap a nens que no responen a la idea de masculinitat que tenen altres companys. "La falta de masculinitat repel de forma inconscient", narra al llibre.

Denúncies ciutadanes

Al volum, el docent reconeix el treball del col·lectiu Es posible la Esperanza per l'acompanyament a persones "PMS", que és com es refereix a les persones homosexuals. Aquest col·lectiu és reconegut per practicar teràpies de conversió contra centenars de persones LGBTIQ+ arreu d'Espanya i l'Amèrica Llatina. Igual que l'agrupació, García Mulet identifica l'arrel de l'atracció cap a persones del mateix sexe com un problema de maduració de la identitat masculina o femenina.

Compromís ha rebut denúncies ciutadanes sobre l'ús d'aquest llibre dins de les aules. "Ens trobem davant una nova peça d'aquesta trama que tracta els xiquets i xiquetes LGBTIQ+ com a malalts que cal que curar", defensa el portaveu de Compromís.

stats