Carolina Punset (Ciutadans) insisteix que els programes d'immersió lingüística representen "involució"
La portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes assenyala que no va voler definir els valencianoparlants com a "aldeans"
ValènciaLa portaveu de Ciutadans (C's) a les Corts Valencianes, Carolina Punset, ha defensat aquest divendres que no va voler referir-se als valencianoparlants com a "aldeans" durant la sessió del debat d'investidura celebrat ahir. En declaracions al programa 'Locos por Valencia' de la Cadena SER, Punset ha matisat les seues declaracions on assenyalava que "allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l'aldea". Aquestes manifestacions han provocat una allau de reaccions a través de les xarxes socials, i el tema s'ha convertit en tendència durant la jornada de dijous. Punset ha reconegut que la paraula "aldea" no va ser afortunada però ha insistit que "la immersió lingüística representa involució".
En aquest sentit, ha dit que "la immersió, que no el valencià, representa la tornada a l'aldea, la involució perquè va contra el signe dels temps". "El que volia dir és que estudiar una única llengua va en contra de lògica dels temps", ha assenyalat.
En aquest sentit i també en declaracions a la Cadena SER, el portaveu d'Escola Valenciana, Francesc Felipe, ha indicat que al País Valencià no hi ha cap col·legi en el qual es puga estudiar en una sola llengua.
Per la seua banda, el grup parlamentari Compromís ha penjat en la porta del seu despatx a les Corts Valencianes una imatge del còmic Astèrix amb la frase 'Benvinguts a l'aldea'.
"Estem en contra que a les escoles i instituts públics s'estudie només en una llengua i apostem per un model educatiu trilingüe, amb la mateixa presència de l'espanyol, valencià i anglès", s'ha expressat la portaveu de C's en una entrevista a la cadena Cope, en què ha qualificat d'"injust des del punt de vista social" un sistema educatiu monolingüe, ja que "carrega a les famílies la responsabilitat d'haver de pagar les classes d'anglès i els estius a Anglaterra".
La síndica del grup parlamentari ha manifestat que "els idiomes són una riquesa cultural i no s'han d'utilitzar com una eina per dividir i enfrontar". També ha defensat que "el valencià és un bé que ha de protegir-se i estudiar-se a les escoles, però en un sistema trilingüe", segons ha comunicat la formació a través d'una nota de premsa.