País Valencià01/12/2021

Baló d'oxigen per a À Punt

PSPV, Compromís i Unides Podem pacten incrementar 12 milions el pressupost del canal i que la Generalitat assumeixi l'IVA

Daniel Martín
i Daniel Martín

ValènciaBaló d'oxigen per a À Punt, que veu incrementat el seu pressupost per al 2022 en 12 milions d'euros, fins als 78,9 milions, i que no haurà d'assumir l'increment de l'IVA que suposa el nou criteri de l'Agència Tributària -canvi que elevarà a 10 milions el cost per a la cadena d'aquest impost el 2022- ni tampoc els 24,8 milions que l'organisme fiscal reclama a la corporació valenciana pels exercicis 2016, 2017, 2018 i 2019 en aplicació de la nova reglamentació.

L'ampliació dels fons de la radiotelevisió pública ha sigut possible gràcies a l'esmena pactada entre el PSPV, Compromís i Unides Podem durant la negociació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana per a l'any vinent, que en aquests moments estan en tràmit parlamentari. Un augment que serà més gran si els socialistes i els valencianistes accepten la proposta d'Unides Podem d'elevar a 17 milions l'increment i, així, complir amb el mínim que fixa la llei de creació d'À Punt, que estableix que la cadena ha de comptar amb entre el 0,3% i el 0,6% del pressupost autonòmic. Aquest percentatge es traduiria aquest 2022 en una quantitat d'entre 84 i 168 milions.

Cargando
No hay anuncios

L'increment ha sigut conseqüència de la crida d'auxili feta pel sector audiovisual valencià, que en conèixer el pressupost previst inicialment va sol·licitar una reunió urgent amb el cap del Consell, Ximo Puig, i amb els grups parlamentaris per reclamar-los un canvi de rumb. Mitjançant un comunicat emès per la Plataforma d'Associacions de Productores Valencianes, les empreses que coprodueixen projectes amb À Punt van denunciar que el pressupost de 66,9 milions previst inicialment condemnava el sector a la "desintegració" o la "insignificança".

Cargando
No hay anuncios

Ara, després de l'anunci de l'augment dels fons de la cadena, han qualificat l'increment de "molt bona notícia". "Demostra que han reaccionat i ens dona confiança per pensar en un futur pròxim, sense esglais d'última hora", ha emfatitzat Rafa Molés, coportaveu de l'Associació Valenciana d'Empreses de Producció Audiovisual i Productors Independents (Avant). Amb tot, Molés ha insistit que l'objectiu ha de ser avançar "no cap al mínim legal [del 0,3%] sinó cap al màxim del 0,6% que ens consolide com un motor de l'audiovisual a l'Estat".