Ajornada fins al setembre l'elecció del president de la nova Radiotelevisió Valenciana per la falta d'entesa entre els grups polítics

Els vetos entre els diferents partits als candidats per formar part del consell rector i de la presidència de la Corporació Valenciana de Mitjans ajorna l'engegada de la tele

Tots els grups parlamentaris menys el PP han demanat la retirada de l'ordre del dia del ple l'elecció dels membres del consell rector de la nova radiotelevisió valenciana.
Europa Press
27/07/2016
2 min

ValènciaEls grups polítics amb representació a les Corts Valencianes han decidit ajornar fins al setembre la votació del president i dels membres del consell rector de la nova Radiotelevisió Valenciana en no haver aconseguit un consens per a la designació d'aquests representants de l'òrgan directiu de l'ens que a partir d'ara s'anomenarà Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC).

Així ho han decidit els cinc grups en una reunió que han celebrat amb prou feines una hora abans de la celebració del ple que estava previst per a avui amb la intenció de designar els membres del consell rector i el president de la CVMC. Una decisió que endarrereix l'engegada de la nova radiotelevisió pública, al menys, fins al mes de setembre.

En un principi, estava previst que Josep López es convertís en el nou president de la corporació, però la seva relació de parentiu amb dos alts dirigents del PSPV-PSOE va fer canviar el sentit del vot a Ciutadans, que finalment va retirar el seu suport al candidat, i va deixar la data de l'elecció i la tria de López en l'aire.

El PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans (C's) han signat el document pel qual es cancel·la aquest punt de l'ordre del dia i es retorna el tema a la comissió de RTVV i de l'Espai Audiovisual. El PP no ho ha subscrit, però també està d'acord a reprendre el tema al setembre.

Tant Compromís com Podem estan en contra del nomenament d'una de les candidates del PP, Maite Fernández –que es postula per al consell rector en el lloc que correspon al futur consell de la ciutadania--, ja que consideren que "no respon al perfil de consens".

Per la seva banda, el PP i C's no donen suport al candidat proposat per a la presidència, Josep López, segons va dir ahir la síndica del PP, Isabel Bonig, "no solament per les seves relacions familiars –la seva dona és cosina dels socialistes Alfred Boix i José Manuel Orengo– sinó per com s'ha dut a terme tot el procés. Aquests dos grups també van advertir que votarien en contra de candidats a vocals si hi havia "vetos" per part de Compromís i Podem.

Davant aquesta situació de bloqueig, els portaveus de les cinc formacions polítiques consideren que ara han de "reflexionar" i seguir negociant i confien que al setembre puguin arribar a un acord ampli que sigui com a mínim com el que es va aconseguir en la votació de la llei, quan no es comptabilitzar cap vot en contra –el PP es va abstenir i els altres quatre grups van votar a favor–.

stats