L'Ajuntament de Xàtiva inicia els tràmits per nomenar Raimon fill predilecte de la ciutat
El ple municipal ha donat llum verda a la iniciativa amb els vots a favor del PSPV, Compromís, Esquerra Unida i el PP, mentre que Ciutadans es va abstenir
XàtivaEl ple de l'Ajuntament de Xàtiva celebrat aquest cap de setmana ha aprovat l'obertura d'expedient per nomenar el cantant Raimon fill predilecte de la ciutat. Una iniciativa que va ser anunciada per l'Ajuntament la setmana passada. Segons ha informat el consistori a través d'un comunicat, tots els grups van votar a favor de la proposta, a excepció de l'abstenció de Ciutadans. El portaveu municipal de la formació, Juan Giner, va demanar el consens de tota la societat i no sols de les forces polítiques per a la posada en marxa d'aquest expedient.
Giner, després d'exigir transparència respecte del cost i els motius de l'homenatge, va preguntar si no seria millor destinar els diners de l'organització dels actes previstos a altres prioritats de caràcter social i obres de manteniment. Així mateix, Giner va dir que el reconeixement que es va fer a Raimon s'hauria de fer extensiu a altres artistes, músics o tenors de la ciutat.
El regidor de Cultura, Jordi Estellés, que va exercir de portaveu del grup socialista en aquest punt, va respondre que l'apertura de l'expedient té cost zero per a les arques municipals. Estellés va fer un repàs per la trajectòria i mèrits artístics del cantant de Xàtiva i va fer una crida a col·lectius i ciutadans per tal que participin i ampliïn l'expedient obert. El regidor va dir que "Raimon mai no va oblidar la seva ciutat" i també va tenir un record especial per a Joan Juan, empresari xativí desaparegut a qui l'unia una estreta relació d'amistat amb el cantautor.
L'Ajuntament ha informat que l'alcalde Roger Cerdà es va sumar a la posició majoritària del plenari en aquest punt. Cerdà va llegir una carta que un veí de la ciutat va remetre per tal d'adherir-se al reconeixement "pel seu afecte a Xàtiva, mai amagat i molt divulgat, bressol de les seves arrels, les quals mai ha oblidat". "Per haver-les defensat i haver-ho predicat per tot el món", entre altres motius.
Tant els portaveus d'Esquerra Unida, Miquel Lorente, com de Compromís, Joanjo García Terol, van manifestar el seu suport a la mesura de l'equip de govern. Tots dos van destacar que era el conjunt de la societat xativina qui reclamava aquest homenatge institucional, fent referència a l'acta del Consell Escolar Municipal, de 28 d'abril del 2010, en què consta textualment aquesta petició.
Lorente va afirmar que "el reconeixement arriba tard després d'haver estat reivindicat per partits i societat". "Ara cal establir un termini suficient perquè la gent pugui fer aportacions a l'expedient".
Per la seva banda, Garcia Terol va manifestar que "no estem aprovant despeses". "És el moment d'estar units per saldar un deute de gratitud amb un dels nostres fills més il·lustres. Avui deixem de fer el ridícul i complim una obligació".
El PP també es va mostrar favorable a la proposta. La seva portaveu, María José Pla, va indicar que "estem a favor del reconeixement sense complexos a qualsevol personatge il·lustre de la ciutat", segons que informa el consistori.