26/05/2021

La revolució no arribarà amb Koeman

2 min
Ronald Koeman conversant amb Joan Laporta i Rafael Yuste a la Ciutat Esportiva

BarcelonaAbandoneu tota esperança, aquest estiu. No, el Barça no podrà fer realitat els vostres somnis. Ni els seus, de fet. Potser la premsa hem fallat una mica a l’hora d’explicar la situació del club, quan encara et trobes persones que somien en imaginar que Haaland vindrà d'aquí uns dies a jugar vestit de blaugrana. Cal insistir-hi: el club era a un pas de la fallida economia. I la primera tasca de Laporta és treure amb galledes tota l’aigua que ha entrat a la nau. Després, tapar els forats. I, com pugui, decidir cap on navegar amb una tripulació que no sempre cobra el seu salari.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No, no vindran grans estrelles. Arribaran alguns jugadors que acaben contractes després de negociar contractes a la baixa. Laporta, optimista de mena, intentarà crear un projecte que engresqui una mica, quan en realitat les converses més importants que tindrà seran per renegociar deutes, tancar crèdits i retallar sous. Bé, amb una excepció, esclar: la conversa amb Messi. El Barça intentarà seguir aspirant a la Lliga, quan es tracta de no incomplir les lleis i les normatives sobre límits salarials. Intentant no rebre gaires denúncies de gent reclamant els seus diners. La gestió de Bartomeu ha deixat el club tan tocat que caldria tenir-ho present cada dia. Esperar que Laporta hagués pogut portar una superestrella mundial era, bàsicament, no haver entès res. 

Ara, el primer exercici amb Laporta a la llotja ja ens permetrà ser crítics amb el president. Ara ja és el responsable de tots els encerts i totes les errades que vinguin. ¿Koeman ha fet mèrits per seguir? Depèn. L’holandès és com aquells alumnes que gairebé mai suspenen però mai estan entre els millors. Els que aproven sense brillar, sense tenir clar què volen ser de grans. Ha gestionat prou bé una temporada complicada, però el joc no ha engrescat. No ha liderat cap revolució. Ell no serà mai un revolucionari, però sí que pot aguantar la pressió.

Aquesta és la pregunta que Laporta hauria de respondre: ¿vol apostar per fer foc nou amb un nou tècnic revolucionari i molts joves o vol anar fent amb Koeman, veient com alguns veterans salven el cap i arriben reforços que acaben contracte? Koeman podrà aspirar a la Lliga la pròxima temporada, n'estic segur. Una cosa diferent és si el joc m'agradarà i si tindrem la sensació d'estar veient l'inici d'una nova era o no. Potser fer foc nou, no? Però, en aquest cas, estem a punt per a una nova temporada sense títols? No és una decisió fàcil. Passi el que passi, només espero que la decisió es prengui pensant en el futbol, no pas en si s'estalvia pagant el comiat d'un tècnic o no. I que la decisió arribi ben ràpid, que ha passat prou temps per anar prenent posicions. Koeman, més enllà de si agrada o no, mereix un bon tracte.

stats