20/05/2022

Però amb preservatiu

No ens pensàvem que el coronavirus, quan van aparèixer aquells primers casos, seria una pandèmia, i ara que comencen a aparèixer primers casos de la “verola del mico” i ens diuen que no passa res, comencem a lamentar-nos pel que pot venir i a fer paiais.

Inscriu-te a la newsletter Comprar-se la democràciaLes opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Amb aquestes, que la directora general de Salut Pública de Madrid (on han aparegut aquests casos), Elena Andradas, ens fa saber que “les característiques que presenten els afectats apunten que l’origen de la transmissió seria un contacte amb mucoses infectades durant les relacions sexuals” de, sobretot, “homes joves”. Com que sembla clar que es refereix a homosexuals, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+) hi ha reaccionat dient que “cal destacar les importants repercussions que té vincular una malaltia amb un col·lectiu, ja que crea un estigma, que, si es consolida, és molt difícil de combatre”.

Cargando
No hay anuncios

El que cal combatre, sobretot, és qualsevol malaltia. I si es pot evitar fent servir el preservatiu, més senzill no pot ser. No és només per aquesta verola del mico, és també per tota l’altra tirallonga, inclosa la sida, de malalties de transmissió sexual. I ja que parlem de sida. Rescato, esclar, aquella frase de quan va aparèixer, i era una malaltia mortal, llavors. El que no ens cansàvem de repetir era: “No hi ha grups de risc, hi ha pràctiques de risc”. El que hem d’estigmatitzar són les pràctiques de risc les faci qui les faci, perquè, no es tracta només d’homosexuals, com venia a dir la directora. També hi ha heterosexuals. I, esclar, no es tracta només d’homes “joves”. Aviam si es pensa que els vells no tenen mucoses i ganes de fer-les servir.