Un Mundial amb Portugal i el Marroc

Des que el món s'ha globalitzat, la necessitat de bastir ponts entre països, cultures i religions és cada vegada més gran i més necessària des d'un punt de vista cultural, social i, sobretot, econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Ara ve NadalLes opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el futbol exerceix una de les funcions més importants en aquesta pacificació. Experts a analitzar el fenomen del futbol des del punt de vista social, i amb experiència global, m'han referit com moltes de les motivacions psicològiques bèl·liques es consumeixen al voltant de les competicions internacionals de futbol. Se sublima per mitjà d'una batalla esportiva el que abans es feia a través de les armes. Se sap que, si els països no poguessin enfrontar-se futbolísticament, buscarien un altre tipus de confrontacions armades.

Cargando
No hay anuncios

El Mundial del 2030 se celebrarà en tres països simultàniament (Espanya, Portugal i el Marroc), a més d'alguns partits inaugurals a Llatinoamèrica. I és important que, a més de la seva funció antibèl·lica, aconseguim que ens faci prosperar econòmicament. El secret de guanyar diners amb un Mundial és molt simple. Es tracta d'invertir el mínim perquè sigui rendible. Qatar va perdre fins a la camisa invertint 200.000 milions d'euros, perquè no disposava de prou estadis ni infraestructures. Espanya preveu invertir 1.500 milions, perquè tant en comunicacions com en transports, estadis i instal·lacions, ja estem servits.

D'altra banda, cooperar en l'organització des de les institucions amb els països veïns actua com un factor inspirador i motivador per a empreses i organitzacions. L'ésser humà és gregari i tendeix a la imitació. Si Espanya i Portugal es coordinen bé en un Mundial, pensa un empresari, la meva empresa i una altra de portuguesa també ho faran. O una del Marroc. Així funciona moltes vegades la realitat. Per mimetisme. Les persones s'animen i els inversors també.

Cargando
No hay anuncios

Es calcula que el Mundial, ben organitzat i plantejat, deixarà uns 4.000 milions d'euros de beneficis i crearà més de 80.000 llocs de treball. Està molt bé, però a mi em sembla encara més important que serveixi perquè Portugal i el Marroc obrin les seves portes, encara més, a la col·laboració i iniciatives empresarials.