27/11/2011

Hitler va guanyar unes eleccions

Renoi, quin èxit té últimament aquesta frase. L'usen molt els membres d'una espècie humana que últimament prolifera força (vaja, com els bolets verinosos) que s'autoatorguen la potestat de repartir carnets de demòcrata. La seva seqüència argumental seria: 1) hi ha unes eleccions i no els agrada el resultat, 2) el desqualifiquen dient que és un frau a la democràcia, 3) acusen de poc demòcrates els que defensen que democràcia és acceptar el que decideix la majoria, agradi o no agradi, i 4) s'apropien de la paraula democràcia i apliquen aquell concepte que va fer famós Carod Rovira: "de tanto que te quiero te abonyego".

Inscriu-te a la newsletter Les transformacions que venenLes opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Posem un exemple real. El PP ha guanyat amb majoria absoluta a Espanya i CiU ha estat la força més votada a Catalunya. Això els dóna dret, naturalment, a aplicar les polítiques que creguin convenients. Per què? Coi, perquè tenen el suport de la majoria de la gent. I si les polítiques que apliquen són un desastre, a les pròximes eleccions els fots fora i tema resolt. De la mateixa manera que quan governava el PSOE a Madrit (no ciutat sinó concepte) i el tripartit aquí, van aplicar unes polítiques que no van agradar a la majoria de la gent i els van fotre fora. Dir la frase que és titular d'aquest article és afirmar que hi ha persones que no haurien de poder votar perquè s'equivoquen. I, miri, en això estem d'acord, jo també penso que hi ha gent que s'equivoca, però m'aguanto i ho accepto. Perquè, quina és l'alternativa? ¿No permetre votar a segons qui en funció del que vota? I això qui ho decideix i amb quin criteri? I, què passa si qui ho decideix considera que som vostè i jo els que no tenim dret a votar? I si no tenim raó?

Cargando
No hay anuncios

No, els que diuen tenir la raó moral no canviaran el món dient que "Hitler també va guanyar unes eleccions" sinó analitzant quina part de culpa tenen en el fet que la gent voti el que vota. Això sí que és ser demòcrata. A més d'intel·ligent.