"Guapa!", crida cada matí. Amb la mirada li repassa el cos de dalt a baix. Se la follaria. No té cap intenció de tenir-hi una conversa, només de follar-se-la. Ell a ella. Ella no cal que faci res. Només cal que posi el cos. Com el posa cada matí que surt de casa i l’ensenya a tothom. No se n’amaga. Per això ell considera que li pot llançar una floreta. De fet, està convençut que ella ho espera. Encara que ni se’l mira quan ell crida. "Les dones que estan bones són massa cregudes", pensa. Però en realitat se li'n fot com sigui. De fet, l’excita que vagi de dura. Li agraden les dones fortes. El posen calent. La setmana passada va veure com sortia de casa seva amb un altre home. Aleshores no li va dir res.
Ho havien comentat entre elles. Alguna cosa havia canviat des que s’havien posat la vacuna. "A mi em dura molt més". "Jo no paro de sagnar". "Doncs a mi em dura menys". Després en van començar a parlar a les xarxes socials. Cada vegada s’hi afegien més dones. La vacuna alterava la menstruació, n’estaven convençudes perquè ho experimentaven elles mateixes. Però entre la veu de les dones i les de la ciència, guanyava la ciència, que negava tota relació. La medicina tornava a menystenir-les. Com quan anaven al CAP i sortien amb un diagnòstic relacionat amb l’estrès o els nervis. "És fort que les patologies femenines siguin essencialment mentals", es diuen entre elles amb ironia. "Estem acostumades al dolor, ens hi han educat. En canvi, la medicina no està acostumada a mirar-nos". Els canvis en la regla posteriors a la vacunació també deuen ser psicològics. La pandèmia i tota la pesca. A més, no els ha passat a totes. Cassandra tenia el do de la profecia, atorgat per Apol·lo. Ell mateix, per despit, li va prendre la credibilitat. El que deia Cassandra ningú no s’ho prenia seriosament. Va ser ella qui va veure com queia Troia abans que Troia caigués. Va ser ella qui ho va advertir sense que ningú li fes cas. Ara mateix diversos estudis científics donen la raó a les dones: la vacuna contra el covid afecta, efectivament, la menstruació. Han caigut moltes Troies després de la primera. Es continuen ignorant moltes Cassandres.
És un Mundial de futbol! No és política! Esclar que estic en contra que no es respectin els drets humans, però justament és una manera de posar el focus en un lloc que sense Mundial ni se’n parlaria. ¿O et penses que abans del Mundial hi havia algú que sabés posar Qatar al mapa? Ara tothom ho sap i tothom sap com tracten les dones, aquella gent! Però ni els futbolistes, ni els periodistes, ni els cantants no en tenen cap culpa. Cadascú fa la seva feina. El que sí que reconec és que, amb tot el tema del canvi climàtic, potser no és gaire ecològic posar aire condicionat als estadis. Aquí sí que trobo que haurien d’haver estat més curosos.
Hi està enganxada, a això del true crime. Com tanta altra gent. Moltíssima gent. No sap per què però aquestes històries d’assassinats l’atrapen. I cada vegada hi afegeixen més salsa. És tot tan escabrós que pensa en com pot arribar una persona a assassinar així, a sang freda. No pensa en si són homes o dones, perquè d’assassins n’hi ha de tots els gèneres. No hi cau que hi ha molts més assassins que assassines, però li costa molt més d’entendre com una dona pot arribar a aquest extrem. Una mare. Pensa només que les dones, quan són dolentes, són pitjors que els homes. Ho diu ella, que és una dona, per això no és un comentari masclista. Però és que realment no ho pot entendre. I creu que els que fan el programa tampoc. O, almenys, no ho expliquen.