Estimada Judit Martín, tinc una idea

2 min
Judit Martín fent d'Eva a l'Està Passant

Estimada Judit Martín, humorista, i estimats col·legues de la Judit Martín. Llegeixo a l’ARA que heu estat denunciats per la productora teatral Planeta Impro “per vulneració del dret a l’honor i a la pròpia imatge”. Resulta que un usuari anònim de Twitter (qui devia ser?) va denunciar les condicions laborals a l’empresa. Com que hi va haver retuits, recuits i de tot, ara, Planeta Impro, davant el ressò, us demana 150.000 euros a cada un de vosaltres per coses d’honor. 

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Això m’ha fet pensar en una idea de negoci que em donarà el premi Pimec a l’emprenedora de l’any. Aviam, vosaltres, els que no teniu dret a ser enterrats al cementiri dels comuns mortals, no sempre teniu condicions laborals dignes. I és per això que de vegades feu denúncies. I és per això que, com en el cas que ens ocupa, us demanden per culpa d’aquestes denúncies.

Girem la truita. Feu-me cas. El que heu de fer és muntar una productora. Es podria dir, per exemple, Planeta In Vitro. Heu de contractar vuit matats que facin una mica de gràcia. Però no els pagueu ni seguretat social, ni assaigs. Cobreu-los el paper de vàter, obligueu-los a escombrar la platea. Digueu-los: “Tu rai, que t’ho passes bé. Hauries de pagar per treballar!”

Si no es queixen aneu tirant i fent bolos. Hi guanyeu. I exploteu-los encara més. Així, fins que facin un tuit de queixa (anònim; són uns covards, aquests comicots), perquè, no ho oblideu: gent jove, pa tou. Llavors és el vostre moment. Els poseu una demanda per atemptat contra el vostre dret a l’honor. I els demaneu 150.000 euros a cadascun. 150.000 euros és el preu d’un pis. Multipliqueu, amics. Podeu tenir vuit pisos. Ja seríeu uns grans tenidors. I llavors, a dormir a la palla.

Empar Moliner és escriptora
stats