Aquest senyor ha de canviar de restaurant

Truita d'espinacs.
11/12/2024
2 min

L’alegre, dicharachero i arreglat Joaquín Luna escrivia un article, l’altre dia, sobre les “alegres, dicharacheras i arreglades” noies que ell veu que “queden les nits de desembre per sopar i capitidisminuir marits, nòvios i simpatitzants cubans d’ultramar”. Explica que les femelles hem “posat en valor” les amanides “abans anomenades farratge”, coronades per formatge de cabra, i explica també que no “assalten” (el verb és seu) el “chuletón”. Que són més de plats lleugers com la truita de carxofes. Acaba dient, més o menys, que encara queden restauradors que es queixen, en veu baixa, del fet que vint-i-quatre culleres comparteixin un pastís de formatge.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El formatge de cabra a l’amanida ens pot donar la pista del tipus de restaurant immortal que trepitja el nostre home. No seria el de les meves cinquanta millors amigues i jo. Que anomeni “farratge”, irònicament, l’amanida m’omple d’amor, perquè em porta directament als enyorats vuitanta. Em commou, també, el fet que consideri “plat lleuger” la truita de carxofes (potser perquè porta verdura).

Si surt del lloc aquest del rul·lo de cabra i se’n va a un lloc amb cara i ulls, on et donin amanida de veritat (és molt difícil, a Barcelona), veurà el que mengem les meves cinquanta millors amigues i jo quan sortim (no parlaria mai en nom de tot el gremi femeller, esclar, perquè cadascú és cadascú i tria el restaurant que tria). Truita de carxofa, per descomptat que en demanem. És un dels plats més bons del planeta! Però també chuletón, i coses per compartir, i tant, en restaurants on això és la bandera. Ens trobarà fent menús degustació, menjant garrinet o truita de patates, esferificacions i mandonguilles amb sípia, escumes i verdura, biquinis i carn i peix. Els temes de conversa, en casos així, no són mai els marits o els simpatitzants cubans que qui sigui pugui tenir. Si estem en un restaurant, que és una cosa molt seriosa, el tema de conversa, apassionat, sol ser el que estem menjant i bevent. I sobre el senyor de la taula del costat, que ha demanat whisky amb cola amb got de tub.

Empar Moliner és escriptora
stats