L’aparador dels emprenedors gastronòmics
Fa quinze anys vaig tenir la brillant idea d’editar, amb el meu amic Daniel Pujal, una revista cultural anomenada Ortodòncia. Només vam publicar-ne dos números, en bona mesura perquè no em veia capaç de gestionar l’estrès que comporta tot projecte d’emprenedoria. Admiració total, doncs, pels 140 agosarats que van donar-se cita a l’edició nadalenca de l’All Those Food Market.
Un bon exemple en seria la Patrícia de Golferichs, impulsora del projecte UnDiaUnVi, que enguany presenta la tercera edició de l’ Agenda de vins catalans : “365 vins recomanats amb notes de tast fresques, divertides i amb un llenguatge proper per a tot winelover o en vies de ser-ho”. La Patrícia me’n parla amb tant d’apassionament i unes ganes boges de contagiar el seu entusiasme pel món del vi que no dubto ni un instant a comprar-n’hi un exemplar.
També em guanya ràpidament la Naiara Reig, l’editora de Faim, una revista que vol ser altaveu de projectes d’emprenedoria d’arreu del món. Fins ara ha publicat dos monogràfics sobre València -la seva ciutat- i Bristol, on es dona a conèixer la seva riquesa sociocultural a través d’articles que, tot parlant de “persones, indrets i menjar”, busquen despertar l’esperit aventurer dels lectors. Us recomano que llegiu la història de l’Hugo, un noi que acaba d’obrir una fruiteria a la ciutat bressol del trip hop gràcies a una campanya de micromecenatge, i l’entrevista a Irene Rodrigo, divulgadora literària que codirigeix i presenta el programa Una habitació pròpia, al canal valencià À Punt.
¿Veieu el got tan original de la fotografia? És obra de l’artista italiana establerta a Barcelona Lucia Bruni, i el vaig adquirir a la paradeta de Lucirmás, el seu atelier de disseny sostenible en vidre. Ara l’ompliré amb un bon vi català i brindaré per tots els agosarats somniadors d’arreu.