Egipte

La comissió electoral egípcia desqualifica 10 candidats presidencials

Entre els afectats hi ha el candidat dels Germans Musulmans Khairat al-Xater, l'antic cap dels serveis secrets de Mubàrak, Omar Suleiman, i l'ultraortodox salafista Xeikh Hazem Salah Abu Ismail

Agències
14/04/2012
1 min

El CaireLa comissió electoral egípcia ha desqualificat 10 candidats a la presidència, entre els quals hi ha el candidat dels Germans Musulmans, Khairat al-Xater, l'antic cap dels serveis secrets de Mubàrak, Omar Suleiman, i l'ultraortodox salafista Xeikh Hazem Salah Abu Ismail.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Faruq Sultan, cap de la comissió electoral, ha informat a Reuters que els candidats desqualificats tenen 48 hores per presentar apel·lacions. Sultan s'ha negat a donar les raons de les desqualificacions.

Les eleccions s'han de celebrar al maig, més d'un any després que Hosni Mubàrak fos derrocat per les protestes populars.

"Hi haurà una gran crisi en les properes hores"

L'advocat del candidat Hazem Salah Abu Ismail ha atacat la decisió de desqualificar el salafista ultraconservador i els altres nou candidats.

"L'home que encapçala aquesta comissió mai ha sigut independent. La desqualificació li ha estat dictada i ara treballa sota les ordres de la junta militar", ha dit l'advocat Nizar Ghorab a l'agència Reuters.

"En les properes hores hi haurà una gran crisi", ha augurat Ghorab.

La candidatura d'Abu Ismail ha estat sobre la corda fluixa des que la comissió electoral va dir que havia rebut informacions de les autoritats nord-americanes que la mare del candidat tenia un passaport nord-americà, fet que va forçar l'organisme a revisar-ne la candidatura.

Khairat al-Xaret, el candidat dels Germans Musulmans, ja havia preparat la seva apel·lació perquè la seva candidatura també havia sigut qüestionada a causa d'una antiga condemna criminal.

Suleiman, vicepresident nomenat per Mubàrak durant els seus últims dies en el poder, va entrar a la cursa presidencial en el darrer moment, despertant preocupació i moltes crítiques per part dels reformistes, que el veuen com un símbol del règim dictatorial i com un perill per a la democràcia.

stats