BarcelonaEl xef gironí Marc Gascons treu la seva marca per primer cop del restaurant que té a Llagostera, Els Tinars. El cuiner signa la cuina del nou hotel de cinc estrelles que la família Serra ha obert fa menys d’un mes al front marítim del Barri Gòtic de Barcelona. En aquest petit hotel de luxe, ubicat al passeig de Colom número 9, el xef ha dissenyat una carta diferent per a cada racó de l’hotel. Basades en la carta del tranquil restaurant de la planta baixa, batejat com L’Informal, la carta de la terrassa del carrer, la de la terrassa de dalt de tot (encara per concretar) o la del versàtil pub que hi ha a l’altell parteixen dels principals manaments del cuiner: receptari català, rigor als fogons i un gir innovador a cada plat.
Estret, llarg i amb la cuina visible, L’Informal permet gaudir sense estovalles d’un luxe gastronòmic desenfadat, del mateix estil de l’hotel. Per a aquest espai, el cuiner proposa des d’entrants tan senzills com pernil i pa amb tomàquet fins a sashimi de salmó “a la flama” amb guacamole passant per amanides de tot tipus i pels nyoquis que tant èxit tenen al restaurant gironí, que li ha donat una estrella Michelin i el premi al millor cuiner jove.
En els segons, el llom de turbot i el tronc de rap conviuen perfectament amb ostres vives de Galícia, un tàrtar de vedella de Girona o una hamburguesa amb patates 100% ecològica. Una sèrie de plats que defensen els gustos de la terra però que deixen algunes escletxes obertes als paladars estrangers dels clients d’aquest hotel boutique de 30 habitacions. El restaurant, que té un reservat per a 18 persones i que serveix vi d’ampolles magnum per copes, permet rematar les vetllades al pub de l’altell, Le Nine, on una extensa llista de còctels serveix per segellar un bon àpat.
El restaurant, que oferirà menús tancats per als dies feiners, compta amb un equip de vint persones. El preu mitjà a la carta són uns 35 euros per persona, beguda a banda.