XARXES
Mèdia13/06/2013

La websèrie de Roger Coma, en primícia a l'Ara Films

El primer episodi de 'Les coses grans' s'estrena dissabte

Ara
i Ara

Barcelona.L'Ara Films preestrena aquest dissabte, en primícia, el primer episodi de Les coses grans , la nova websèrie creada i dirigida per Roger Coma i que interpreta ell mateix al costat de Mar Ulldemolins, David Verdaguer, Margalida Grimalt i Pep Ambròs. Tots els subscriptors de l'ARA podran gaudir d'aquest capítol en exclusiva quatre dies abans de la presentació oficial de la sèrie, que tindrà lloc dimarts al vespre a l'Antiga Fàbrica Damm, i a partir de dimecres el vídeo ja es podrà reproduir gratuïtament a través del mateix portal, que el posarà a l'abast de tots els usuaris registrats a la web del diari.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A més, a partir del dia de Sant Joan, cada dilluns i cada dimecres la plataforma de vídeo online de l'ARA penjarà en primícia un nou capítol d'aquesta websèrie, que tots els subscriptors i usuaris registrats a l'Ara.cat podran veure de manera completament gratuïta.

Cargando
No hay anuncios

A Les coses grans , Coma dóna vida al Canudas, un noi de 35 anys que viu amb la seva nòvia, la Martínez (Ulldemolins), i el seu cunyat, el Pep (Ambròs), en un pis del barri del Born de Barcelona. Allà mateix hi ha la seu de la petita productora que el Canudas comparteix amb el Ferrer (Verdaguer). Per últim, la Reynés (Grimalt) és una amiga de la Martínez que intenta fer de psicòloga del Canudas, tot i que encara no té el títol i això es nota en el mal rendiment de les seves teràpies, fins al punt que, sovint, els seus consells acaben complicant la situació més que no pas resolent-la.

Les coses petites

Cargando
No hay anuncios

Al voltant d'aquests cinc personatges, de les seves neures i obsessions i dels seus conflictes quotidians, s'estructuren les trames d'aquesta ficció, el títol de la qual té una voluntat marcadament irònica. "La tesi és que les petites coses són els substituts de les grans aspiracions que tenim. La nostra vida idealista s'acaba concretant en un menú d'hamburguesa", explica Coma en declaracions a l'ARA. "Ens focalitzem en les coses quotidianes, perquè aquí és on hi ha la gran missió de la vida, en el petit gest de fer una migdiada o no fer-la -continua-. Aquesta és la via d'una possible felicitat".

Les coses grans tracta aquestes situacions des d'una visió "profunda però alhora còmica". "Ens hem inspirat en la sitcom clàssica, però rebaixant-li la tonalitat clownesca ", diu el director.

Cargando
No hay anuncios

Però aquesta atracció per les coses petites no es queda només en les trames de la sèrie, sinó que s'ha traslladat també a la manera de produir-la, fins al punt que bona part de les escenes s'han rodat al pis real de Roger Coma. Això ha contribuït a donar un toc de realisme a les trames -"Als platós sempre hi ha alguna cosa que canta", diu l'actor-, a crear uns personatges "molt de carn i ossos, molt propers" i a generar "un ambient molt familiar" i "relaxat" durant el rodatge. "Hem aprofitat el low cost per poder treballar amb distensió", diu Coma, i afegeix que han seguit un "plantejament molt participatiu" per part de tot l'equip.

Projecte molt personal

Cargando
No hay anuncios

Les coses grans suposa el debut de Coma com a director, guionista i productor, una acumulació de tasques que, segons ell, sorgeix de "la necessitat de poder controlar una mica el to" de la sèrie. "Explicada per una altra persona, la història perdria l'essència", diu, ja que es tracta d'un projecte "molt personal", amb una "mirada cínica, absurda, sobre els conflictes". "A nivell personal és un repte", admet Coma. Per això ha preferit que el projecte tingués "una envergadura assolible".

La sèrie constarà, de moment, de vuit episodis de 10 minuts, tot i que el seu creador no amaga que li agradaria fer-la créixer. "Si la gent es torna realment boja ho farem, i si no potser també. Per poc fàcil que sigui, ens agradaria fer-ne una segona temporada, però és una feinada i abans hem de veure quina és la reacció de la gent", explica.