Novetat

‘Warhammer 40.000: Space Marine 2’, el videojoc bèl·lic que ha venut més de dos milions de còpies en 24 hores

El prolífic univers de ciència-ficció presenta una anticipada seqüela per a un dels seus videojocs més ben valorats

5 min
3 Space Marine II
  • Llançament: 9 de setembre
  • Plataformes: PC, PS5, Xbox Series
  • Gènere: Acció i aventura
  • Classificació: +18
  • Desenvolupament: Saber Interactive
  • Publicació: Focus Entertainment

Fa més de 35 anys una empresa anglesa va crear un joc de taula bèl·lic amb miniatures anomenat Warhammer, i d’allà en van derivar sobretot dues variacions principals: una de fantasia medieval i una de ciència-ficció tenebrosa, Warhammer 40.000. La resta és història, ja que després del seu èxit, el ric i fosc univers futurista que introdueix la franquícia s’ha estès a nous mitjans i és tan prolífic que ja compta amb més de 300 llibres i més de 60 videojocs. D’entre aquests jocs, els més ben valorats per la comunitat són la saga d’estratègia Dawn of War i el brutal Space Marine, que rep tretze anys després una seqüela per oferir als jugadors més i millor. Warhammer 40.000: Space Marine 2 va sortir al mercat aquest dilluns i ja ha superat els dos milions de còpies venudes en PC, PlayStation 5 i Xbox Series.

La proposta és un joc de trets en tercera persona, però té molt més a oferir.

La clau de l’èxit de Space Marine és com aconsegueix transmetre al jugador la fantasia d’encarnar un marine espacial i estar en mig del brogit de la batalla. Els també coneguts com a Adeptus Astartes són els millors guerrers de l’Emperador, soldats modificats genèticament amb capacitats superhumanes que acostumen a ser l’últim bastió que impedeix la caiguda de la Humanitat davant de la incansable conquesta alienígena. Els desenvolupadors asseguren que no cal saber gaire més sobre l’univers de Warhammer 40.000 ni haver jugat a la primera entrega del joc per aventurar-se a provar Space Marine 2, ja que tot i comptar amb el mateix protagonista, són trames separades i el joc ofereix més contingut a part de la campanya.

Una campanya carregada d’acció

El mode principal del joc relata una història d’unes 12 hores, que es pot jugar tan sols en mode cooperatiu en línia amb fins a 3 jugadors i ofereix fins a 4 nivells de dificultat. La campanya narra la història del Tinent Titus del capítol dels Ultramarines, uns 200 anys després del final del primer joc, i el porta a una nova aventura on haurà de fer front a hordes imparables d’enemics. Si a l’original s’enfrontava principalment als Orks, ara ho farà contra els Tirànids, uns alienígenes molt ferals coneguts perquè devoren tota la vida dels planetes per on passen i que es coordinen units per una ment de rusc. Així i tot, la influència del Caos és inevitable i tornarà a posar les coses encara més difícils.

El combat cos a cos és una part important –i espectacular– dels enfrontaments.

El punt més fort del títol és com representa perfectament l’univers de Warhammer 40.000: un conflicte constant d’una escala immensa i amb una atmosfera fosca i pessimista. Però també com de bé transmet la sensació d’encarnar un marine espacial, el pes de l’armadura, la força i brutalitat dels seus cops, la potència del seu arsenal, i l’aura inspiradora que invoca al camp de batalla. L’única opció per sortir triomfant de l’aventura i no caure derrotat serà alternar els trets a distància amb un explícit combat cos a cos que resulta en un bany de sang i fetge que justifica la classificació per a majors de 18 anys. Gràcies a una bona optimització i desenvolupament, Space Marine 2 es mostra com un dels nous referents pel que fa a l’apartat visual i tècnic, tant pels mateixos gràfics com per l’espectacularitat de mostrar centenars d’enemics en pantalla.

Personalització i 'rejugabilitat' infinites

La campanya és només el principi que dona context a la resta d’endgame del títol, tot aquell contingut que n’allarga la vida útil i proporciona més hores de joc. Space Marine 2 compta amb dos modes principals de final de joc: Operations, unes missions contra la màquina amb fins a 3 jugadors; i Eternal War, uns enfrontaments en línia de 6 contra 6 jugadors. La diferència principal amb la campanya és que els dos modes ofereixen més opcions de personalització per al jugador, com per exemple el fet d’escollir una classe que defineix el rol, les habilitats i l’arsenal del marine espacial. Les sis classes disponibles s’especialitzen en: armes de llarga distància, armes pesants, mobilitat, infiltració, defensa i una última classe més generalista. Jugar en aquest contingut final desbloquejarà progressivament noves armes més potents i opcions per definir l’estil visual dels avatars del jugador.

Un dels equips del mode jugador contra jugador encarna els Marines del Caos.

Amb el sistema de millores i una dificultat creixent, els jugadors podran gaudir de moltes més hores de batalles incessants dins el joc. A part, cal destacar que el títol no té ni botiga ni microtransaccions, i que amb el temps anirà rebent nou contingut addicional d’una forma gratuïta, que inclourà noves armes, nous enemics, cosmètics i fins i tot noves missions. Finalment, el joc inclou crossplay, que permet als jugadors de les tres plataformes jugar plegats en tots els seus modes en línia. Space Marine 2 ofereix una gran aventura per als entusiastes de l’univers Warhammer 40.000 però també una espectacular experiència per als usuaris més aficionats als videojocs d’acció.

Tràiler de llançament

Ja hi hem jugat!

Ens ha agradat...

  • L'apartat visual i artístic del títol, així com el tècnic, que ofereixen un veritable espectacle cinematogràfic constant. Plans estètics a través de tots els escenaris, bon ús de la il·luminació, entorns polits i treballats, molts personatges en pantalla i efectes visuals i sonors de qualitat per arrodonir-ho tot.
  • Com el joc presenta l'atmosfera de guerra intergalàctica i l'univers de Warhammer 40.000. També aconsegueix representar d'una forma molt realista els Marines Espacials i els Tirànids, entre altres, amb bones animacions i models detallats.

No ens ha agradat...

  • El guió de la campanya peca una mica de simple i repetitiu, amb una estructura cíclica base-missió-base-missió. Entenem que el fet que es pugui jugar sencera en cooperatiu amb 3 jugadors també en limita les possibilitats narratives.
  • Tota la profunditat de personalització amb les classes, cosmètics, etc. arriba només al final del joc i fa la sensació que és una oportunitat perduda per afegir més varietat i possibilitats a la campanya. A part, en els menús de personalització visual dels Marines hi podria haver opcions per fer la vida més fàcil als usuaris.

És per a tu si...

  • Ets coneixedor o seguidor de Warhammer 40.000. La fidel representació de molts dels seus elements amb el nivell visual del joc farà les delícies d'aquells que fa anys que pinten i col·leccionen miniatures, o que llegeixen sobre tot aquest complex i profund univers.
  • T'agraden els jocs d'acció explícita amb sang i fetge. L'acció frenètica que alterna trets i combat directe pot recordar un Doom en tercera persona, o molts també el comparen amb la saga Gears of War, ple de combats violents i carregats d'adrenalina a vegades més propis d'un hack and slash.

No és per a tu si...

  • No mataries ni una mosca. El joc et posa en mig d'un conflicte bèl·lic a escala galàctica, i no hi ha lloc per a la pau. A part, esclar, és només apte per a majors d'edat.
  • Vols per davant de tot que triomfi el Caos i que l'imperi de la Humanitat caigui davant de les xeno-espècies de la galàxia. Tampoc és per a tu si no et crida gens l'atenció submergir-te en un nou i complex univers de ciència-ficció, ja que entendre una mica més enllà del que es veu explícitament al joc afegeix un valor afegit a la proposta.

[Codi cedit per Plaion i provat en PS5]

stats