Novetat

La saga de ‘Zelda’ es reinventa i canvia de protagonista a ‘Echoes of Wisdom’

La nova entrega de la icònica saga ‘The Legend of Zelda’ arriba amb ganes d’innovar i permet als jugadors controlar la princesa per primera vegada

4 min
8 Zelda EoW
  • Llançament: 26 de setembre
  • Plataformes: Switch
  • Gènere: Acció i aventura
  • Classificació: +7
  • Desenvolupament: Nintendo, Grezzo
  • Publicació: Nintendo

La mítica saga de The Legend of Zelda enceta nou capítol amb Echoes of Wisdom, que parteix d'una premissa molt interessant: la princesa Zelda esdevé per primera vegada la protagonista principal. Unes escletxes cap a un món desconegut estan fent desaparèixer tots els habitants de Hyrule, inclosos el seu rei i un espadatxí conegut com a Link, així que aquesta vegada la Zelda serà l’encarregada de rescatar el regne. Per fer-ho no estarà sola, ja que comptarà amb l’ajuda d’una fada misteriosa anomenada Tri, que li atorgarà poders amb els quals trobar diverses solucions possibles a tots els reptes que es trobi. El nou títol arriba aquest dijous 26 de setembre en exclusiva per a Nintendo Switch.

El regne de Hyrule quedarà ple d'unes escletxes misterioses

Echoes of Wisdom recupera la càmera de pla picat i l’art bufó del remake de Link’s Awakening, publicat per a la mateixa consola el 2019. L’estructura del joc, però, abandona la llibertat absoluta i el món obert de les dues últimes entregues de la saga, Breath of the Wild i el recent Tears of the Kingdom, per entregar una proposta més pautada, amb un bon disseny de nivells i un ritme més definit. La mescla final és un joc d’un caire més clàssic, amb trencaclosques i masmorres, amb una direcció d’art vibrant i moderna, però carregat de jugabilitat emergent gràcies a la llibertat i poder de decisió del jugador, que té opcions alternatives i poder per definir la seva progressió en la partida.

Els nous poders de la Zelda

Entre els diferents poders que la criatura etèria Tri proporciona a la princesa, destaquen sobretot les rèpliques. Les rèpliques són còpies de diferents objectes que la Zelda troba durant l’aventura i que pot utilitzar per al que vulgui, amb un límit. Per exemple, unes rèpliques d’un llit permeten crear una escala de llits i desbloquejar un nou camí, unes rèpliques d’una bola de punxes poden servir de munició en un combat, o fins i tot les rèpliques d’un enemic poden servir per crear un petit exercit que lluiti al costat de la Zelda. Ràpidament, ja es veu que les possibilitats són infinites, amb desenes d’elements i antagonistes per copiar i combinar, i això és només amb el primer dels poders.

Gràcies a les rèpliques d'unes taules, la Zelda pot superar el desnivell

Un altre poder és el vincle i el vincle invertit, que permet a la princesa lligar el seu moviment a un objecte, o a la inversa. Això permetrà moure objectes enormes als quals es vinculi el jugador simplement caminant o arribar a llocs prèviament inaccessibles si la protagonista es vincula a un element en moviment, entre altres. Amb una barreja de mecàniques molt encertada, la imaginació del jugador serà clau per utilitzar aquests poders a favor seu. La Zelda aconseguirà més recursos per fer front a l’aventura a través d’altres habitants de Hyrule, que coneixerà durant la història o en missions secundàries que registrarà en el seu diari de viatge.

Entre aquests recursos trobem, per exemple, uns ginys molt poderosos anomenats autòmats; un cavall per cavalcar arreu de Hyrule amb seguretat; l'opció de cuinar poderosos sucs amb els ingredients recol·lectats, o l'opció de crear accessoris i equipaments per millorar les habilitats de la Zelda i, de pas, anar a l’última moda. L’últim poder, i el més misteriós, és la forma d’espadatxina, que permet a la princesa transformar-se temporalment en una mena de Link fantasma. Aquesta forma permet lluitar a l’estil més clàssic de la saga i obrir nous camins a cop d’espasa, però només durant un període curt de temps, ja que es necessita una energia només disponible al Món del Buit. Així doncs, caldrà trobar el moment just per utilitzar-lo.

Les masmorres i el Món del Buit

El gran misteri de la trama recau en les escletxes que apareixen per tot el regne, i aquestes condueixen al Món del Buit, un entorn esgarrifós i ple de blocs de terreny flotant. Les diferents escletxes tindran la funció de les tradicionals masmorres, un espai enorme separat del món principal i ple de trencaclosques, enemics o espais difícils de navegar. Cada escletxa serà completament diferent i també, esclar, oferirà les seves recompenses corresponents si el jugador és capaç de vèncer el seu enemic final. Com tot a Echoes of Wisdom, és decisió del jugador quina estratègia utilitzar o com fer front a cada repte, mentre aquest aconsegueixi superar-lo.

Els reptes més complicats acostumen a trobar-se al Món del Buit

A part de les escletxes i el Món del Buit, el Regne de Hyrule compta amb molts entorns i hàbitats diferents per descobrir, des del castell i la ciutadella fins a un desert, un pantà i un volcà. L’aventura d’Echoes of Wisdom pot durar al voltant de les 20 hores, depenent dels tombs que faci pel camí el jugador o de les solucions més o menys bones que aconsegueixi idear. La simbiosi entre el conjunt de nous poders, una sàvia protagonista i la creativitat i inventiva del jugador serà clau per descobrir els misteris rere la trama. És el torn de la Zelda de convertir-se en l’heroïna de Hyrule!

Tràiler de llançament
stats