Esdeveniment

La fira de referència del videojoc independent tornarà a omplir La Farga aquest cap de setmana

La fira IndieDevDay, la més gran d’Espanya i una de les més importants al sud d’Europa, torna amb una 7a edició carregada de propostes i amb ganes de seguir consolidant el projecte

3 min
Ambient a la fira IndieDevDay 2023
  • Lloc: La Farga de l'Hospitalet
  • Data: 27, 28 i 29 de setembre
  • Horari: 10 h - 19 h (divendres, jornada professional) i 11 h - 20 h (dissabte i diumenge)
  • Preu: 8,50 €/dia, 14 €/2 dies (hi ha opcions diferents per a professionals i estudiants)
  • Lloc web: https://www.indiedevday.es/ca/

La fira del videojoc indie celebra una nova edició donant cabuda a tot el seu amor i passió pel sector un any més. L’IndieDevDay torna al recinte de La Farga de l’Hospitalet després del rècord d’assistència assolit l’any anterior, en què va superar els 12.000 assistents. Una de les novetats d'enguany és l'aposta per la presència internacional, amb la participació d'estudis, empreses i organismes d'altres països. La fira mantindrà la doble funció lúdica i professional, ja que a part d’oferir als seus visitants més de 190 títols per jugar de la mà de més de 155 estudis, seguirà reservant el divendres exclusivament per als professionals del sector.

Un dels canvis substancials de la fira aquest any és que el seu petit equip, fins ara de només quatre persones que s'hi dedicaven plenament, ha crescut amb dos nous membres per tal de seguir consolidant el projecte. Això es nota en part en un increment en el màrqueting de la fira, que ha mostrat un anunci als cinemes i ha penjat el seu cartell, creat per l'artista Laurielle, al metro de la capital catalana. Els integrants, ja veterans en organitzar esdeveniments, també han inaugurat aquest any el Carton Fever, per als entusiastes dels jocs de cartes, o l’IndieDevPlay a Madrid. Alguns membres també participen en la CometCon, l’esdeveniment d’oci alternatiu més gran d’Astúries, a part de col·laborar, entre altres, amb RetroBarcelona o el SAGA, ambdós de referència al territori.

Estands de videojocs a l'IndieDevDay 2023

Una altra novetat important és l’associació de la fira amb SelectaPlay com a patrocinador principal per tal d’elevar-ne la qualitat i assegurar l’èxit de l’edició tot donant suport als estudis locals. Gràcies al publisher barceloní es farà una acció promocional per fer accessible el videojoc nacional al públic assistent amb el "joc anticrisi", posant a l’abast jocs en format físic a un preu molt reduït.

Actes i propostes de la setena edició

Els tres dies de la fira ofereixen un no parar de conferències, activitats i tallers amb fins a 30 convidats professionals i excepcionals en els seus àmbits, alguns amb reconeixement global. Especialment, el divendres 27 conté moltes propostes enfocades al negoci i als professionals del sector, com per exemple l’àrea B2B i el MeetToMatch per crear xarxa entre treballadors i estudiants. També l’activitat TalentDevDay, que buscarà crear connexions entre talents emergents i empreses ja consolidades dins la indústria. Cal destacar com el bon saber fer i el carisma de l’equip darrere l’IndieDevDay aconsegueixen agrupar totes les branques del sector del videojoc, teixint xarxa i demostrant la força del sector indie local.

La Farga durant l'IndieDevDay 2023

Com és habitual en els esdeveniments d’oci alternatiu, la fira tindrà un espai d’artesania i art amb més de 70 estands, i també botigues per triar i remenar entre els millors títols. Aquest any també donarà protagonisme al cosplay amb una passarel·la amb jurat professional i premis per les millors disfresses de personatges de videojocs diumenge a la tarda. A part, es repetirà l’esdeveniment a Steam, amb diferents propostes i demos dels títols participants de la fira. I, òbviament, l’IndieDevDay també comptarà amb els seus premis, en què es valoraran les millors propostes del panorama indie local.

L’imprescindible de la fira, però, seran tots els videojocs que els desenvolupadors independents venen a mostrar al públic, siguin encara prototips o jocs finalitzats. Tots aquests títols quedaran recollits en el ja mític àlbum de cromos, una iniciativa molt nostàlgica que aquest any fa una picada d'ullet a la segona generació de Pokémon amb les edicions Or i Plata. L’IndieDevDay obre les portes de La Farga de l’Hospitalet aquest divendres i espera com a mínim igualar l’assistència de l’any passat, tot i que pronostica un creixement sobretot en l’àmbit professional.

Video-resum de la sisena edició
stats