Novetat

‘Astro Bot’, una celebració de l’univers PlayStation

La proposta de Team Asobi és un carismàtic joc de plataformes ben optimitzat i amb moltes referències als videojocs de la consola de Sony

5 min
Astro Bot Key Visual Clean 16 9 B
  • Llançament: 6 de setembre
  • Plataformes: PS5
  • Gènere: Plataformes, aventura
  • Classificació: +7
  • Desenvolupament: Team Asobi
  • Publicació: Sony Interactive Entertainment

El personatge d’Astro Bot va aparèixer per primera vegada a la PlayStation 4 en un joc en què es mostraven les capacitats de la consola amb la realitat augmentada i en un lloat títol de realitat virtual, però va ser amb Astro’s Playroom que va captivar els jugadors de la plataforma. La demo tècnica del comandament DualSense que ve preinstal·lada en totes les PlayStation 5 va ser el tret de sortida d’aquesta generació, però gairebé quatre anys després Astro Bot torna amb un joc de plataformes com cal. El simpàtic protagonista està en camí de convertir-se en la mascota de PlayStation, i és que, tot i que la consola té un gran repertori de personatges icònics, el robot de Team Asobi és l’únic prou bufó i capaç d’englobar tot el que gira al voltant de la plataforma. Astro Bot es publica en exclusiva per a PS5 aquest divendres.

L'art del joc és vibrant i carismàtic

Aquest nou títol, apte per a tots els públics, presenta una aventura de plataformes per a un sol jugador molt completa i optimitzada, raó per la qual ha arribat a ser anomenat el Mario de la PlayStation. Un dels punts forts del joc és la total sintonia amb el comandament DualSense, que explota totes les seves possibilitats i eleva l’experiència del jugador fins al punt que sembla tenir una joguina interactiva a les mans. A més a més, si a Astro’s Playroom se celebrava la trajectòria del hardware de PlayStation al llarg dels anys, a Astro Bot s’hi homenatgen els jocs de gairebé 30 anys d'història de la consola. El joc inclou fins a 150 cameos de personatges de la marca, tant d’històrics com de més contemporanis, de manera que es converteix en una autèntica celebració de l’univers PlayStation.

Una galàxia plena de secrets

El joc arrenca amb un accident d’una gran nau amb forma de PS5 que provoca en un gran escampall de petits robots per tota la galàxia. L’objectiu principal de l’Astro Bot serà reparar la nau i recuperar tots els bots explorant més de 50 planetes curulls d'imaginació i moltes sorpreses. El joc s’estructura per nivells que prenen formes molt diferents, a part de les diverses ambientacions, ja que s’hi poden trobar des de seccions curtes i senzilles a grans escenaris plens de secrets i inclús finals alternatius. Les diferents zones de la galàxia també compten amb enemics finals molt espectaculars i zones especials on els herois més icònics de PlayStation ajudaran el protagonista.

Una nau amb forma de comandament DualSense durà l'Astro Bot arreu

Per moure’s d’una banda a l’altra, l’Astro Bot utilitzarà la DualSpeeder, una nau més petita amb la forma del comandament insígnia de la consola i des de la qual el jugador també podrà descobrir secrets mentre navega entre les estrelles. Tot allò que el jugador vagi desbloquejant es veurà reflectit al planeta principal, que tindrà la funció de hub i serà des d’on es podran personalitzar elements com l’aparença del protagonista o la nau, entre altres coses. Quan l’Astro Bot torna a la nau de tant en tant, el reben tots els bots que ja ha rescatat, i aquests el poden ajudar a acomplir certes tasques, al més pur estil Pikmin, per seguir desbloquejant encara més col·leccionables.

Els personatges més icònics

Un dels punts més atractius de la proposta de Team Asobi és la capacitat d’astrobotitzar-ho absolutament tot. Els trets característics d’Astro Bot els trobem en la fauna i la vegetació, però també en altres elements inanimats i, per descomptat, en tots els convidats d’altres franquícies. Si a Astro’s Playroom l’heroi obtenia poders transformant-se, en aquesta entrega rep l’ajuda de diferents animals o ginys per obtenir fins a 15 habilitats noves. Alguns exemples són uns guants de boxa amb forma de granota que arriben a gran distància, un gos carregat a l’esquena que permet propulsar-se a gran velocitat o un ratolí que permet encongir-se a una mida diminuta. En algunes ocasions, seran els herois més mítics de PlayStation els que cediran poders a l’Astro Bot, com per exemple el Kratos de la saga God of War, que li deixa la seva destral.

La versió astrobotitzada del protagonista de 'God of War' és un dels 150 cameos del joc.

El joc pot oferir entre 12 i 15 hores de contingut segons l’aproximació del jugador, a part d’oferir recursos dins del joc perquè els més completistes no necessitin recórrer a ajuda externa. Els desenvolupadors han pensat en tot: el joc inclou alguns reptes optatius força complicats i el disseny de nivells té en compte els apassionats del speedrunning, una modalitat en què els jugadors intenten superar jocs o nivells amb el mínim temps possible. Tot això, sumat a una jugabilitat divertida i informal però polida i optimitzada per a la consola i a una experiència elevada per la simbiosi amb el comandament, el converteix en un dels títols més rellevants de la plataforma.

Tràiler de llançament

Ja hi hem jugat!

Ens ha agradat...

  • El metaunivers que introdueix el joc amb totes les referències i la passió que destil·la la proposta. Fins i tot sense conèixer tots els cameos, fa il·lusió pensar que altres jugadors sí que ho faran i els brindarà moments nostàlgics.
  • L'optimització del joc, que té un control exquisit i va com un coet. Es nota que el joc s’ha polit i refinat per a la consola i té el segell de qualitat de PlayStation Studios.

No ens ha agradat...

  • Els finals alternatius d’alguns nivells tallen la progressió del mateix nivell i brinden una experiència d’usuari confusa, però són petits detalls de qualitat de vida.
  • Experimentar les possibilitats que ofereix el comandament DualSense i pensar que no s’implementen de la mateixa manera en tants altres jocs.

És per a tu si...

  • Ets un apassionat de la consola PlayStation o un veterà que fa molts anys que juga als seus jocs. Et sentiràs com a casa.
  • T’enamora l’art bufó i vibrant. El joc té molta diversitat en els seus entorns i constantment fa volar la imaginació amb noves propostes i idees. T'arrencarà més d'un somriure i potser fins i tot alguna llàgrima.

No és per a tu si...

  • No et fascinen els jocs de plataformes en tres dimensions i et costa utilitzar el segon stick per moure la càmera. Et perdràs alguna peça de trencaclosques amagada!
  • Busques un joc de llarga durada. El joc de Team Asobi és un clar exemple d'el que és bo, si és breu, és dues vegades bo.

[Codi cedit per Sony i provat en PS5]

stats