Mitjans Públics
Mèdia 30/06/2014

TVE tancarà Teledeporte

Els continguts esportius s'integraran a La2 i es crearà un canal 'online'

Ara
2 min

BarcelonaTVE deixarà d'emetre a Teledeporte i integrarà els continguts com a part de la programació de La2. Així ho ha anunciat en una nota de premsa feta pública aquest dilluns a la nit en la qual anuncia diverses mesures per reequilibrar els seus comptes. "La Corporació estudiarà la creació d'un canal en 'streaming' dedicat íntegrament a l'esport, en línia amb les grans cadenes públiques europees", explica. L'ens, però, no quantifica l'estalvi tot i que diu que implicarà "una reducció de costos de programació així com un estalvi substancial en despeses d'emissió, derivat de l'alliberament de part del segon múltiplex".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, es posa en marxa un pla de reajustament de les despeses tot just el següent dia laborable que la SEPI aprovés una injecció extraordinària de 130 milions d'euros per equilibrar els comptes de la radiotelevisió pública espanyola. Tot i que no es va demanar una contrapartida, s'esperava que des de la direcció de l'ens es faria un gest immediat en el sentit de reduir el capítol de despeses. La Corporació ha tancat els darrers dos anys amb dèficits superiors als 110 milions d'euros.

El canal va aportar aquest mes de juny només un 0,7% d'audiència al grup. En el cas de Catalunya, la seva quota de pantalla ha estat encara inferior: 0,6%. El rècord el va fer a l'agost de 2012, coincidint amb els Jocs Olímpics de Londres, quan va assolir un 2,4% al conjunt de l'estat, una xifra molt allunyada de la resta de registres.

RTVE espera acumular uns estalvis de 32,3 milions d'euros el 2014 i 34,9 milions el 2015, producte tant de les mesures practicades des de 2012 com de les previstes i en estudi. Pel que fa al personal, es reduirà la contractació temporal en un 5% i s'estudiarà l'aplicació d'un programa de baixes voluntàries incentivades. A més, s'assegura que "s'insistirà en el procés de reducció de l'estructura directiva i de gestió en un màxim del 5% respecte de l'actual, així com fins a un 16% menys de comandaments operatius".

Fonts de CCOO a RTVE explicaven a l'ARA que no donen, però, per "sans i estalvis" els llocs de feina. Aquest sindicat, de fet, no va signar l'últim conveni col·lectiu perquè considerava que les garanties eren insuficient. "El president de l'ens va donar-nos el seu compromís personal que no hi hauria més retallades que les reflectides al conveni, però és que la decisió supera el seu àmbit d'actuació. I, a més, no queda clar què pot passar l'endemà que ell marxi", declaraven.

Els ingressos dels mitjans estatals s'han reduït un 26% des de l'exercici de 2011, com a conseqüència, entre d'altres, de la retallada en l'aportació pública, que ha passat de 544,3 milions el 2011 a 292,4 milions el 2013, la qual cosa implica perdre un 46% des d'aleshores.

La sortida de Teledeporte de la TDT se suma a la desaparició de nou canals, ordenada pel Tribunal Suprem i executada el passat 6 de maig. En els darrers mesos, també han MTV, Intereconomía i AXN han abandonat la TDT.

stats