TV3 proposa ‘Cites’ agredolces per al ‘prime time’ dels dilluns

L’amor del segle XXI protagonitza el ‘remake’ de la ficció britànica ‘Dates’

Després d’haver-se conegut per internet, els protagonistes es miraran als ulls per primera vegada. A més, es crearà una xarxa de relacions entre tots ells.
Amalia Alonso
21/04/2015
3 min

BarcelonaBuscant amor, sexe o simplement algú que els allunyi de la soledat, els personatges de Cites -la nova sèrie de TV3 que s’estrena dilluns vinent- es troben cara a cara després d’haver-se conegut per internet. La ficció està basada en la britànica Dates, creada per Bryan Elsley ( Skins ). Amb un repartiment encapçalat per actors reputats com Eduardo Noriega, Aida Folch, Íngrid Rubio i Jordi Sánchez, la cadena ofereix una mirada personal a les relacions de parella actuals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La trama aborda el risc del món de les cites a cegues i la manera de buscar l’amor al segle XXI. N’hi ha de més romàntiques i altres d’humiliants i realment incòmodes en no congeniar amb l’altra meitat. Cites pot recordar Impares (d’Antena 3) tot i que, en aquest cas, els protagonistes canvien la seva agenda telefònica per una web de contactes. “Tracta l’amor d’una manera molt actual amb la irrupció de les noves tecnologies a les nostres vides”, diu Susanna Jiménez, cap de coproduccions i ficció de TV3.

Darrere del projecte hi ha Arca Audiovisual, del grup Filmax, el responsable de dirigir-la és Pau Freixas i el guió és obra d’Ivan Mercadé. Tots van treballar junts a la producció de l’exitosa sèrie Polseres vermelles. “Després de Polseres vermelles, teníem moltes ganes de tornar a treballar junts”, confessa Carlos Fernández, productor executiu de Filmax. “També tenim l’ambició de moure-la internacionalment”, comenta Fernández.

L’estructura

Cada episodi mostrarà, de manera paral·lela, dues cites en què quedaran patents les pors, els secrets i les expectatives d’una sèrie d’individus. A més, durant la temporada, l’espectador podrà seguir aquesta recerca de la mitja taronja amb personatges que es creuaran entre ells i es retrobaran al llarg dels capítols.

“La televisió sempre tendeix a la coralitat més que el cinema, però en aquest cas es multiplica molt”, explica Freixas. Al repartiment, format per 24 actors, també hi destaquen Nausicaa Bonnín, Isak Ferriz, Bea Segura, Biel Duran, Eva Santolaria, Jordi Rico i Laia Costa. “A l’hora del càsting vam ser molt exigents -assegura el director-. Tenim el repartiment somiat”, conclou.

“Ens hem saludat a l’entrada. La veritat és que només coneixem els actors de les nostres cites”, bromeja Jordi Sánchez. Tot i que és una sèrie formada per molts intèrprets, només han coincidit junts els que compartien escenes. “Ha sigut un rodatge estrany; primer perquè no hem llegit la resta de capítols i segon perquè hem treballat pocs dies seguits”, afegeix Noriega. Una altra anomalia ha sigut el temps disponible. “A vegades sorgeixen projectes molt ambiciosos però no hi ha prou temps -explica Nausicaa Bonnín-. Assajàvem abans de cada capítol. És maco treballar amb aquesta subtilitat”, agraeix l’actriu.

Cites parteix de la base de Dates però “gairebé es podria dir que és una proposta nova”, segons diu Jiménez. “ Dates és una molt bona sèrie però s’allunyava del caràcter més llatí que ens caracteritza. Se n’ha fet una adaptació amb profunditat per aconseguir el tarannà mediterrani”, celebra la cap de ficció de la cadena. A més, la sèrie ha crescut en minutatge (els capítols duraran 45 minuts en lloc de 25) i en cites, ja que la versió original en té 9 i aquesta versió constarà de 26 (en què només tres coincideixen amb la britànica).

La sèrie s’allunya dels platós per ser a peu de carrer de Barcelona. “La ciutat llueix el seu millor perfil, fins i tot els barcelonins se sorprendran”, diu orgullosa Jiménez. Per acostar els escenaris al públic, des de la pàgina web de la ficció es podrà consultar un mapa interactiu en què s’actualitzaran els punts on tenen lloc les trobades. “Hi ha dues coses que m’agradaria que passessin després de veure Cites : que els espectadors s’animin a visitar alguns dels locals on hem rodat i que els agafin ganes de tenir una cita per internet”, confessa Freixas.

stats