Televisió
Mèdia12/01/2015

TV3 estrena dimecres 'No serà fàcil', un programa sobre com s'afronten situacions complicades

Roger de Gràcia "acompanyarà" els protagonistes de cadascun dels capítols, centrats en temes com "ser pares" o "afrontar la mort"

Albert Castellví
i Albert Castellví

BarcelonaTV3 estrena aquest dimecres, a les 22.40, 'No serà fàcil', un nou programa del departament de Nous formats que observarà com diverses persones, majoritàriament anònimes, afronten situacions complicades i reptes vitals. El ventall de temes del programa és molt ampli, i va des de casos veritablement transcendents, com afrontar la mort quan saps que et queden pocs mesos de vida, fins a altres situacions amb components molt més optimistes, com ser pare o recuperar l'audició després de tota una vida sense sentir-hi. "És una sèrie sobre els petits i els grans problemes de la vida, però no pretén donar solucions ni receptes, sinó simplement acompanyar", subratlla el cap de Documentals i Nous formats de TV3, Miquel Garcia.

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'encarregat d'"acompanyar" els protagonistes dels capítols és Roger de Gràcia, que en la presentació del format, aquest dilluns, ha assegurat que s'ha dedicat més a escoltar el que li explicaven les diferents persones que han participat al programa que no pas a parlar. "Estem acostumats a sèries que porten l'espectador de la mà, però volíem fer-ho més documental, sense explicar-ho tot des del principi, deixant parlar, escoltant els silencis, fixant-nos en les mirades i els rostres", afegeix Pol Izquierdo, que dirigeix el programa.

Cargando
No hay anuncios

Un dels trets característics del format és que els capítols no segueixen una estructura fixada, sinó que cadascun s'adapta a la temàtica de què parla i a les històries concretes que es volen explicar. Habitualment hi ha un o dos personatges que fan de fils conductors, però també hi ha diverses excepcions, entre les quals destaca la primera entrega, que serveix de pròleg. Centrada en la crisi dels 50, reuneix en un sopar Albert Om, Queco Novell, Sílvia Soler, Oriol Grau i Fermí Fernàndez, que reflexionen sobre els canvis vitals que comporta arribar a aquesta edat. Molts dels temes que es plantegen en aquest capítol són els que es desenvoluparan en les entregues posteriors.