'Prime-time'
Mèdia14/02/2023

TV3 estrena ‘Una de les nostres’ per promoure les esportistes com a referents

El programa fa tornar primeres espases de diverses disciplines als clubs que les van formar

Arnau Mercader Sala
i Arnau Mercader Sala

BarcelonaTV3 estrenarà aquest dimecres (22.05 h) Una de les nostres, un programa que vol accentuar l’esport femení. La jugadora de bàsquet Laia Palau, la futbolista Aitana Bonmatí, la jugadora de pàdel Ari Sánchez, la pilot Laia Sanz i la waterpolista Anni Espar seran les protagonistes dels cinc episodis. Totes elles tornaran al club on es van iniciar i coneixeran un grup de nenes i nens que practiquen la mateixa modalitat d’esport. Tot junts compartiran una jornada tant dins com fora del terreny joc. Al final del dia, la protagonista haurà de triar-ne tres, que tindran el privilegi d’acompanyar-la a viure des de dins un entrenament professional i un partit amb el seu equip. Aquesta experiència servirà per entendre com és la vida d’una esportista professional.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena pública ha escollit les instal·lacions del CAR de Sant Cugat per fer l’acte de presentació que ha estat conduït per Mireia Vicente, periodista d’esports de TV3, i hi han assistit Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física; Víctor Rins, director del programa, i Laia Sanz i Ari Sánchez, dues de les protagonistes dels episodis.

Cargando
No hay anuncios

Aposta per l’esport femení

Vicente ha començat l’acte destacant l’aposta de TV3 per aquest programa, amb cinc esportistes catalanes d’elit, en el prime time. "Des de la CCMA es treballa per visibilitzar l'esport femení perquè s'hi creu de veritat", ha afegit. Seguidament, Caula ha assegurat que el programa parteix de la "il·lusió i la voluntat de canvi", tot que ha reconegut que des de la secretaria encara tenen el repte de recalcar que en l’esport també hi ha referents femenines: "L’esport també té nom de dona".

Cargando
No hay anuncios

Durant l’acte s’ha posat molt d'èmfasi a remarcar que el programa va dirigit a un ventall d’espectadors molt ampli. Vicente ha matisat que "va més enllà del públic esportiu, és un programa per a tothom". Caula ha volgut aclarir que el fet d’escollir nens i nenes ha sigut molt important per demostrar que "emmirallar-se en referents dones no és cosa només de nenes".

Víctor Rins ha definit el format com un "programa d’entreteniment", encara que ha assenyalat que també té tocs de "reality, documental i concurs". Rins ha dit que el programa "explicarà com viuen l’esport" i descobrirà la part més personal de les cinc protagonistes: "Compartiran sentiments, faran d’entrenadores...". Durant la seva explicació Rins ha volgut destacar els clubs d’esport base, ha qualificat de "molt important" la tasca que duen a terme arreu del territori i ha llançat un agraïment als pares que acompanyen els fills cada cap setmana, perquè "això també manté viu l’esport".

Cargando
No hay anuncios

Les protagonistes

Durant la presentació, Laia Sanz i Ari Sánchez han parlat de l’experiència amb els nens i nenes. Sanz ha assegurat que va passar un dia "superdivertit", tot i que va "sortir de la zona de confort", ja que no havia fet mai el rol d’entrenadora. Les dues esportistes han destacat la dificultat d’haver d’escollir els tres afortunats i han reconegut que va ser el pitjor que van portar. "Veure la il·lusió i les ganes en els ulls dels nens i nenes que van participar, i que, tot i que es van posar tristos els que no van ser escollits, ho van acceptar. I és que això forma part de l'esport i de la vida", ha dit Sánchez.

Cargando
No hay anuncios

La pilot Laia Sanz, campiona del món de Trial i Enduro, ha recordat els seus inicis: "Si de petita m'arriben a dir tot el que he aconseguit no m'ho hagués cregut". Sanz ha afirmat que amb esforç ha pogut participar en el Dakar, a més de córrer amb gent que eren els seus ídols i en equips oficials. Sanz ha acabat llançant un missatge als nens i nenes que hi havia a la presentació: "Si es treballa es pot arribar molt lluny".

Sánchez, l’actual tercera millor jugadora de pàdel del món, ha assegurat que quan es va iniciar en la modalitat, amb 9 anys, no es pensava que es podria dedicar professionalment a això ni que arribaria fins on ha arribat: "Només gaudia a la pista, i això feia que no tingués pressió". Abans d’acabar ha aprofitat per aconsellar als nens i nenes que no vulguin "obsessionar-se a ser com elles" i que gaudeixin "del dia a dia, del camí" i que sàpiguen que, "amb esforç i sacrifici, tot és possible".