TELEVISIÓ
Mèdia08/07/2017

TV3 busca nous presentadors més enllà de les seves fronteres

La cadena ha fitxat aquest any nombrosos professionals procedents de televisions espanyoles

Albert Castellví Roca
i Albert Castellví Roca

Barcelona“Sempre són els mateixos”. Ha sigut una crítica habitual durant anys a TV3, cada vegada que els espectadors veien que s’estrenava un programa i que al capdavant hi havia una cara ja ben coneguda. Fos veritat o no, la percepció generalitzada era que la nòmina de presentadors -i sovint també de col·laboradors- de TV3 era una llista pràcticament tancada, en la qual era molt difícil entrar però que, un cop dins, garantia que la presència en pantalla es mantindria indefinidament, encara que fos canviant sovint de programes. Però des de fa uns mesos TV3 ha començat a lluitar contra aquesta tendència, incorporant noves cares -sobretot femenines- que o bé no s’havien vist mai a la televisió pública catalana o bé feia temps que n’havien marxat per anar a fer carrera a Madrid. Sovint, a més, el perfil professional d’aquestes noves incorporacions dista bastant del que fins ara era l’estàndard de TV3.

Inscriu-te a la newsletter La carrera per ser la millor sèrie de l'anyTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta nova política es va inaugurar al gener amb l’arribada de la lleidatana Ares Teixidó, una exconcursant de Gran Hermano VIP i habitual dels debats sobre els realities de Telecinco que es va convertir en la presentadora del nou concurs Tot o res. “TV3 era una assignatura pendent. Quan em van trucar no m’ho podia creure!”, afirmava la presentadora, en una entrevista a l’ARA, pocs dies després de l’estrena.

Cargando
No hay anuncios

El Tot o res només va aguantar quatre mesos en antena, però el camí iniciat per Teixidó va seguir obert. De fet, la mateixa setmana del seu debut a TV3 es va estrenar una nova temporada de l’ Oh happy day en què un dels canvis més destacats era el relleu en la conducció: Eduard Farelo cedia el seu lloc a Anna Simon. La presentadora de Mollet del Vallès ja havia treballat a la televisió pública el curs 2009-2010, en la primera temporada de Divendres, però la major part de la seva carrera s’ha desenvolupat en canals estatals: durant els últims set anys ha encadenat programes principalment al grup Atresmedia, on encara col·labora a l’espai de La Sexta Zapeando. “A Madrid em tracten superbé, però tornar a casa és un regal”, va assegurar Simon durant l’acte de presentació de l’ Oh happy day.

Un altre exemple d’aquesta voluntat de TV3 de sortir de la zona de confort és el fitxatge de Carla Lladó, que des del maig es fa càrrec de Fora de carta, el debat de Joc de carte s. Entre els llocs que havia ocupat aquesta actriu i presentadora barcelonina abans d’aterrar a la pública catalana hi ha el de reportera del programa de Telecinco Vuélveme loca i el de col·laboradora de Javier Cárdenas al seu magazín d’Europa FM, una feina que va fer durant quatre anys. De fet, els tertulians de Fora de carta també tenen perfils allunyats dels habituals a TV3: Daniela Blume, sexòloga i ex- stripper, ha participat en concursos com Supervivientes, Gran Hermano VIP o Splash! Famosos al agua ; Laura Fa és periodista especialitzada en premsa del cor i fa de tertuliana en programes com Aurcitys o Sálvame -i, més recentment, també a Els matins -i Santi Villas, tot i haver passat fa anys per TV3 i col·laborar a El matí de Catalunya Ràdio, va estar vinculat durant algunes temporades a El programa de Ana Rosa.

Cargando
No hay anuncios

Aquest any també s’ha estrenat a TV3 la mallorquina Victòria Maldi, que presenta No perdis el compàs! amb José Corbacho. En aquest cas, però, no es tracta d’un fitxatge, ja que la seva presència al programa respon al fet que l’espai és una coproducció entre TV3 i IB3, i que cada cadena hi aporta un presentador.

Futures incorporacions

Cargando
No hay anuncios

La llista de cares noves es continuarà ampliant al llarg dels pròxims mesos. Durant l’estiu, TV3 emetrà Això no és un trio, un magazín de prime time que segons s’havia anunciat inicialment al mes de març havia de suposar l’arribada a la cadena de la granollerina Sandra Sabatés, que fins ara ha treballat sobretot a La Sexta, des del 2012 acompanyant el Gran Wyoming en la presentació d’ El intermedio. Finalment, aquest fitxatge es va frustrar per problemes de calendari i la plaça l’ocuparà Àngels Molina, una periodista que forma part de la plantilla de la cadena pública des de fa 15 anys però que és poc coneguda pels espectadors, ja que fins al gener, quan es va estrenar com a seccionista a Els matins, havia treballat principalment darrere de les càmeres. Les altres dues presentadores del programa són Ana Boadas i Bibiana Ballbè, dos rostres ja habituals de TV3.

Al setembre, la televisió pública renovarà de dalt a baix la graella diürna i això anirà acompanyat de l’arribada de tres nous presentadors. Una serà Nuria Roca, que es posarà al capdavant d’ A tota pantalla, el magazín que ocuparà la segona part de la franja matinal, en el que suposarà el seu debut a TV3 després de més de 20 anys de carrera. Tot i que va debutar a Canal 9 el 1994, la periodista valenciana ha treballat gairebé sempre a Madrid, tant a la televisió -ha presentat programes a La 1, Telecinco, Antena 3, Cuatro i La Sexta- com a la ràdio.

Cargando
No hay anuncios

Els altres dos són Vador Lladó i Ruth Jiménez, que faran parella a Tarda oberta. Tant l’un com l’altre ja havien treballat a TV3, però fa més de 10 anys que no hi apareixen. Lladó hi va conduir, el 2006, Mira’m bé, però la seva trajectòria va lligada als despertadors radiofònics El matí i la mare que el va parir (Flaixbac) i Fricandó matiner (RAC105). Jiménez, per la seva banda, va deixar la pública el 2005 després d’haver-hi presentat Qui corre vola i L’estiu en directe, i des de llavors ha treballat a TVE, Cuatro i 8TV.

Amb l’arribada de tots aquests noms, doncs, TV3 intentarà trencar l’immobilisme dels últims anys.