TV3 es llança a la conquesta de nous públics amb una graella rejovenida
La cadena estrena nous formats com 'Quanta guerra!', 'Incidents' o 'Col·lapse'
BarcelonaUna programació rejovenida i sacsejada. TV3 arrenca el curs aquest dissabte amb l'emissió del programa Us estàvem esperant, un especial presentat per Patrick Urbano, Juliana Canet i Serapi Soler que ha de servir per donar a conèixer als espectadors les novetats de la graella 2022-2023, marcada, entre altres coses, per l'intercanvi de franges entre el Tot es mou i el Planta baixa. El primer passa als matins, mentre que el segon, ara amb Agnès Marquès al capdavant, s'emetrà a les tardes, després de Com si fos ahir.
En els seus nous emplaçaments, els dos espais, que seran la columna vertebral de la programació de dia de la cadena, canviaran lleugerament el to i els continguts. Pel que fa al Tot es mou,hi haurà una forta vinculació amb el territori: es buscaran els millors barris de Catalunya i els que resultin guanyadors es convertiran en plató del Tot es mou per un dia. Entre els col·laboradors que incorpora destaquen les cuineres Maria Nicolau i Teresa Carles. Per la seva banda, el nou Planta baixa vol reforçar l'espai d'entreteniment i apostar per les entrevistes amb personatges famosos, tant d'aquí com de fora. La nova cartera de col·laboradors inclou Agnès Busquets, Juanjo Sáez, Pepe Colubi i Carlos Zanón.
Deixant de banda aquesta reestructuració, la programació de TV3 presenta altres novetats que s'enfoquen principalment a trobar nous públics. El gran fenomen del curs passat, Eufòria, tornarà. Tot i que encara no hi ha data concreta del retorn, sembla que es farà esperar.
'Zona Franca'
Torna el 'late show' a TV3
Després d'anys d'absència, la televisió pública catalana recupera el late show, un format en què va excel·lir en els anys d'Andreu Buenafuente. L'encarregat d'assumir el repte de revifar el gènere és Joel Díaz, que deixa l'APM però combinarà l'espai nocturn amb L'última hora del matí de Catalunya Ràdio. El programa de Díaz, un dels artífexs de La sotana, s'emetrà de dilluns a dijous i seguirà tots els paràmetres d'un late show: hi haurà monòleg, entrevistes, col·laboradors i banda en directe. Per veure'n el resultat caldrà esperar fins a l'octubre.
'Tot són problemes'
El nou espai dels divendres al vespre
Cares noves per a la franja que fins ara ocupava el resum setmanal de l'Està passant. Patrick Urbano, Serapi Soler i Juliana Canet aterren als divendres al vespre amb un format en què diversos personatges famosos compartiran els seus problemes quotidians. Hi haurà reportatges, entrevistes, gags d’humor i jocs de plató amb què els convidats mostraran una cara poc o mai vista. A més, com que les persones conegudes no són les úniques que tenen problemes, el xou s’obrirà també al públic, que podrà participar en diferents moments del programa.
'Col·lapse'
Ricard Ustrell torna a les nits de dissabte
Després d'haver posat en marxa el Planta baixa, Ustrell ocupa una franja que ja coneix, les nits de dissabte, la mateixa en la qual ja va presentar el FAQs durant els seus primers quatre mesos de vida. El nou espai, que s'estrena el 17 de setembre, serà un talk show amb música i humor. "No serem impermeables a l'actualitat, però creiem que també hem de reivindicar el dret d'entretenir-nos. No volem viure de la sobreexposició de l'actualitat i la passarem pel prisma més festiu dels dissabtes", explica Ustrell, que ha assegurat que en el seu nou programa no hi haurà polítics. El presentador també avança que "hi haurà entrevistes, actuacions musicals i seccions de personatges que no s'han vist mai a TV3". "Volem fer plantejaments rupturistes de moltes coses", afegeix.
'Quanta guerra!'
La memòria històrica dels famosos
Eloi Vila, que no deixa de sumar temporades amb Al cotxe!, fa un exercici de memòria històrica amb aquest nou format, que recupera les vivències de la guerra dels avis de cinc personatges populars del país: Andreu Buenafuente, Albert Om, Beth Rodergas, en Peyu i Natza Farré. En cada episodi, Vila s'uneix a un dels famosos en el seu recorregut pel periple de l'avi visitant espais que van ser trinxeres, refugis o camps de concentració. El programa està pensant perquè el personatge famós descobreixi el seu passat familiar però també per fer un exercici de memòria col·lectiva.
'Incidents'
Una manera diferent de veure i fer teatre
Una de les primeres estrenes d'aquesta temporada serà aquest nou format parit per Andreu Buenafuente i Enric Cambray. Incidents, que arrenca aquest dilluns a les 23.45 h, proposa a quatre companyies teatrals independents –La Calòrica, Sixto Paz, El Eje i Companyia Solitària– crear una peça de 35 minuts en pla seqüència. Totes són històries de nova creació i totes, d'una manera o altra, parlen de l'actualitat. Al final de cada episodi s'emetrà un reportatge que permetrà que els espectadors coneguin amb més detall cada una de les companyies participants.
'Opera prima'
Experiència comunitària al Raval
El 20 d'octubre s'estrenarà aquesta sèrie de no-ficció que segueix la posada en escena de La gata perduda, la primera òpera que el Liceu fa sobre el Raval i en la qual participen els veïns del barri. Un dels grans protagonistes d'aquesta aventura, que ha costat tres anys de preparació, és el cor amateur format per 300 cantaires, tots provinents dels onze cors amateurs que hi ha al barri. La gata perduda és una composició d'Arnau Tordera, guitarra, vocalista i líder de la banda Obeses, amb llibret de Victoria Szpunberg.
'Una de les nostres'
Revalorització de l'esport femení
Una altra de les novetats de la temporada és aquest reality sobre l'auge de l'esport femení a Catalunya, que intenta mostrar una cara diferent de les esportistes més conegudes del país. En cada episodi, dels cinc capítols totals, s’acompanyarà una esportista catalana de primer nivell a visitar un club esportiu especialment significatiu i de la seva mateixa disciplina esportiva. Conviurà amb nens i nenes durant un dia a les seves instal·lacions, els entrenarà i, després, s’emportarà uns quants privilegiats de visita al seu propi equip professional, on nens i nenes viuran de primera mà el dia a dia d’aquelles esportistes que aspiren a ser.
'L'equip del Juancar'
El documental sobre Unzué i la lluita contra l'ELA
Des de fa dos anys, TV3 treballa en un documental sobre Juan Carlos Unzué i l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA). Un equip del departament d’esports està fent un seguiment del seu dia a dia des del 18 de juny del 2020, quan l’exentrenador del FC Barcelona va fer públic que patia la malaltia. A partir d'aquell dia, Unzué va decidir centrar la seva vida en dos objectius: donar la màxima visibilitat a aquesta malaltia minoritària i, sobretot, aconseguir recaptar la quantitat de diners més gran possible per dedicar-los a la investigació d’una malaltia gairebé invisible i que actualment té una esperança de vida d’entre quatre i sis anys. El documental mostrarà l'impacte que l'ELA ha tingut en la família d'Unzué, i hi apareixerà el testimoni de les persones que l'acompanyen en el dia a dia contra aquesta malaltia.
'Bojos per Molière'
La nova sèrie d'Héctor Lozano
La ficció de producció pròpia es farà esperar aquest curs, ja que no arribarà fins al primer trimestre del 2023. La gran aposta és la nova comèdia dramàtica d'Héctor Lozano, creador de Merlí. Es tracta de Bojos per Molière, una sèrie que seguirà les aventures d'un grup d'estudiants de l'Institut del Teatre durant els anys de la Barcelona postolímpica. Els noms dels protagonistes encara són un misteri, ja que la sèrie està en fase de producció.
- 'Està passant'L'informatiu satíric de Toni Soler torna aquest dilluns amb plantilla de col·laboradors renovada. Elisenda Carod, Marc Giró, en Peyu, Judit Martín, Magí Garcia, Maria Rovira i Marc Sarrats continuen, i ara s'hi sumen el músic Quimi Portet, la cuinera Maria Nicolau o la periodista Mayka Navarro.
- 'Polònia'La nova temporada començarà el 15 de setembre i, com sempre, l'espai d'humor seguirà molt pendent de l'actualitat. El programa, que el curs anterior va ser líder cada setmana, continuarà convidant personatges coneguts a fer cameos, com ja va fer la temporada anterior.
- 'APM?'A partir del 18 de setembre, torna l''APM?', que aquest any s'emetrà els diumenges just abans del 'Telenotícies migdia'. Tot i que el programa continuarà tenint finestra televisiva, TV3 aposta per convertir l''APM?' en un dels seus continguts estrella en l'àmbit digital, creant un entorn multiplataforma amb continguts diferenciats per a Instagram, TikTok, Twitch i Twitter. Nerea Sanfe agafarà el relleu de Joel Díaz i serà la nova reportera.
- 'El foraster'Un dels programes de més èxit de TV3 suma nova temporada, que arrencarà amb la visita de Quim Masferrer a Verges, al Baix Empordà, per viure la processó de Setmana Santa i la Dansa de la Mort. El foraster també passarà pel Serrallo, Vilanova de Sau, Vilaller i la Vall de Bianya.
- 'Persona infiltrada'A l'espera de saber quan tornarà 'Eufòria', Marta Torné estrena el 8 de setembre nova temporada del 'Persona infiltrada'. Entre els personatges coneguts que buscaran infiltrats en diferents famílies hi haurà Manu Guix i Àngel Llàcer, Xavier Graset, Bibiana Ballbè o Sílvia Marsó.