Televisió

Thais Villas i Pep Plaza, nous fitxatges de RTVE Catalunya

La nova programació del canal català comença el 14 de setembre

2 min
Thais Villas, en la presentació de la programació de RTVE Catalunya

BarcelonaRTVE Catalunya reforça l'oferta en català en la nova temporada televisiva. La corporació pública va presentar dilluns la nova graella dels mesos vinents, una programació marcada per l'estrena de dos nous formats, encapçalats respectivament per Thais Villas i Pep Plaza. Aquests programes se sumen a uns altres de ja coneguts com ara Cafè d'idees, presentat per Gemma Nierga i que acaba de ser premiat al FesTVal de Vitòria; L'altaveu de Danae Boronat, el magazín de tarda en català de La 2; i Mapes mentals i De carrer (les noves temporades dels dos espais s'estrenaran al gener). També repeteixen l'espai cultural Punts de vista, presentat per Tània Sàrrias; La recepta perduda, amb Silvia Abril, i Noms propis, l'espai d'entrevistes conduït per Anna Cler.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nova temporada de RTVE Catalunya arrenca el dissabte, 14, i l'endemà serà el dia en què debutaran els dos nous espais. El primer serà el projecte de Pep Plaza, La trampa, que es podrà veure cada diumenge al migdia a La 2. L'imitador, que per primera vegada assumeix el paper de presentador, serà mig entrevistador, mig concursant. En cada capítol parlarà amb un personatge conegut que li explicarà anècdotes de la vida. Plaza haurà d'endevinar si alguna de les històries de l'entrevistat és mentida. "Després de tants anys d’estar al darrere d’una màscara em fa molta il·lusió arribar a les cases a cara neta", assegura l'imitador en la presentació. Un dels objectius de La trampa és estrènyer llaços amb RTVE Play, la finestra digital de la corporació. Per això, a la plataforma es podrà veure una versió més llarga de cada episodi.

Digitalització del món rural

Just després del programa de Plaza s'estrenarà l'espai de Thais Villas, En router. Es tracta d'un espai que explora la digitalització rural visitant diferents zones del país. "Intentem esbrinar com les noves tecnologies canvien la vida de la gent, per a bé i per a mal, a la Catalunya rural", assenyala Villas, que remarca que durant el seu periple ha conegut tota mena d'històries. "La gent anònima no té res a perdre i t'explica moltes coses. Per exemple, hem conegut la Conxita, una senyora que té molt poca mobilitat i que ara usa Google Maps per viatjar pel món des de casa. O la Lourdes, una senyora que vol ser àvia i busca parella al seu fill amb Tinder. Són històries molt maques", explica la periodista. En router forma part dels projectes de RTVE finançats amb els fons europeus Next Generation.

Una altra de les novetats d'enguany és que per primera vegada es podrà seguir en català el festival Eurojunior, la versió infantil d'Eurovisió que aquest any se celebra a Espanya el 16 de novembre. D'aquesta manera la corporació segueix la mateixa política que amb l'edició del 2024 d'Eurovisió, que es va retransmetre per primera vegada en català. Durant la presentació de la nova temporada, el director de RTVE Catalunya, Esteve Crespo, va subratllar que "l'aposta pel català" és la via per aconseguir bons resultats i, en aquest sentit, va assegurar que han detectat un creixement de l'audiència.

stats