Televisió

Telecinco dona llum verda a un nou 'Caiga quien caiga'

Segons informa Vertele, serà un dels programes de la cadena per a la nova temporada

A.P.
2 min
Els tres presentadors de 'Caiga quien caiga' en la seva etapa inicial

Va ser un dels programes més populars de Telecinco i sembla que la cadena està disposada a recuperar-lo per a la seva nova etapa teòricament progressista. Segons ha avançat en exclusiva Vertele, Mediaset ha donat llum verda al retorn de Caiga quien caiga, l'espai dels icònics reporters irreverents amb ulleres de sol fosques i americana i corbata negres. Segons detalla la publicació, després de molt temps valorant la possibilitat de donar una nova vida al format, Mediaset ha acordat el retorn amb Warner Bros ITPV, que ja produeix per al mateix grup First Dates. Al maig d'aquest any ja van sonar amb força els rumors sobre una possible resurrecció de l'espai.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Caiga quien caiga, adaptació d'un format argentí, ha tingut diverses etapes. La més recordada i celebrada és la primera, la que es va emetre a Telecinco entre 1996 i 2002. Llavors tenia com a conductors El Gran Wyoming, Juanjo de la Iglesia –responsable de la coneguda secció Curso de ética periodística– i Javier Martín. Alguns dels seus reporters van viure un esclat de popularitat arran de la participació en el programa, com ara Pablo Carbonell o Arturo Valls, que ara és un dels presentadors estrella d'Antena 3. El 2002, arran d'un descens de l'audiència i rumors de pressions per part del PP, Telecinco va decidir cancel·lar el programa, però el va recuperar tres anys més tard. En aquesta segona etapa només va continuar Valls i es van incorporar noms com Manel Fuentes, Christian Gálvez o Juanra Bonet. L'espai va durar quatre temporades i va finalitzar el 2008, quan Mediapro, llavors accionista majoritària de La Sexta, va comprar-ne els drets d'emissió. En la seva nova cadena, el programa només va aguantar un any. L'última reinvenció de Caiga quien caiga va tenir lloc el 2010, quan Cuatro en va fer una versió completament femenina encapçalada per Sílvia Abril, Tània Sàrrias i Ana Millán. El programa es va acomiadar el 25 de juliol d'aquell mateix any a causa de les seves discretes audiències.

Un retorn per a aquesta temporada

Tot i que Telecinco encara no ha anunciat oficialment el nou Caiga quien caiga, des de Vertele s'assenyala que el format està previst per a la temporada que començarà aquest setembre. La intenció és estrenar-lo abans que s'acabi l'any. Com que tot just s'acaba d'aprovar la producció, la publicació indica que el programa podria començar les seves emissions a Telecinco a l'octubre.

Els elements essencials del format són els presentadors i els reporters, figures que encara no han estat triades. Així i tot, segons Vertele, la productora compta amb una llista preliminar de possibles reporters que ha estat preparant durant els mesos que s'ha estat negociant el possible retorn.

Caiga quien caiga es va caracteritzar per tractar qüestions polítiques de forma atrevida i desimbolta. Un dels moments més recordats del programa es va produir quan en una emissió nadalenca van assolir un dels seus grans reptes: que l'aleshores rei Joan Carles I es posés les emblemàtiques ulleres negres del programa.

stats