Audiències

El retorn de 'Polònia' guanya Motos i Broncano

El programa de sàtira política ha engegat la vintena temporada amb una quota de pantalla del 16,5% i 327.000 espectadors

2 min
Una escena del nou 'Polònia'

BarcelonaAquest dijous Polònia estrenava la seva vintena temporada i tornava a deixar constància que no té rival. L'espai de sàtira política, un dels més veterans de TV3, va registrar una quota de pantalla del 16,5% i 327.000 espectadors. Amb aquestes xifres, el programa es va imposar a les altres opcions de la franja, principalment La revuelta de David Broncano i El hormiguero de Pablo Motos, i demostrava que té una salut de ferro malgrat que va sumant temporades.

Polònia és el gran referent de l'humor polític a Catalunya i és líder indiscutible dels dijous a la nit. La temporada que va arrencar ahir té entre les seves novetats el retorn d'un dels actors més estimats de l'equip, Ivan Labanda, que en el passat havia fet personatges com Oriol Junqueras, Miquel Iceta o Enric Millo. Dimecres les xarxes socials del programa compartien un vídeo en què Labanda ja avançava que els espectadors el podrien tornar a veure als gags de Polònia. "Ei, molta atenció, torna el Polònia les nits de dijous al 3Cat! Torna amb molta il·lusió, moltes ganes, molts riures, musicals nous, molta canya i, com que tot torna, potser jo també torno", deia Labanda en el vídeo que va compartir.

En l'estrena de temporada es va poder veure que, efectivament, Labanda ha tornat i farà diferents personatges, com ara el conseller de Presidència Albert Dalmau.

Una altra de les novetats del Polònia és la incorporació com a personatge d'un dels fenòmens actuals de TV3, Gori Masip, el jove nou meteoròleg de la televisió pública. La vintena temporada del programa de sàtira política també serà la primera amb Salvador Illa com a president de la Generalitat de Catalunya. Com no podia ser d'una altra manera, ell va ser el protagonista del primer número musical del nou curs.

Amb les bones dades d'audiència del Polònia, el duel de Motos i Broncano va quedar en un segon pla a Catalunya. El programa de Motos, beneficiat per la presència de Lamine Yamal com a convidat, va marcar a Catalunya un 13,8% de quota de pantalla i 264.000 espectadors. En canvi, en aquesta ocasió, el programa de Broncano, que tenia Raúl Cimas com a entrevistat, va quedar per sota: un 12,9% i 259.000 espectadors. La tònica es va mantenir al conjunt de l'Estat, on el programa d'Antena 3 també va avançar el de La 1. Motos va fer un 23%, mentre que Broncano va aconseguir un 19,2%.

stats