Televisió
Mèdia Programes 24/02/2023

La CCMA defensa com ha gestionat la polèmica amb ‘Zona Franca’

Rosa Romà, presidenta de la Corporació, ha recordat que el llibre d'estil de TV3 l'han de complir els treballadors i els col·laboradors externs

2 min
El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda; el director de TV3, Sigfrid Gras, i la presidenta de la CCMA, Rosa Romà

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assegurat aquest divendres durant la comissió de control parlamentària que ha gestionat adequadament la polèmica generada pel gag emès al Zona Franca. El gag de Manel Vidal en què es relacionava el PSC amb un mem que mostrava una esvàstica va acabar amb l'acomiadament del col·laborador i la posterior renúncia del presentador de l'espai, Joel Díaz. Rosa Romà, presidenta de la Corporació, s'ha referit específicament a l'interval de temps transcorregut entre l'anunci de Joel Díaz dient que plegava i la confirmació que el programa seguiria amb Danae Boronat al capdavant. La presidenta ha assegurat que la Corporació ha treballat de forma discreta i que han estat els mitjans els que han fet bullir l’olla parlant dels possibles relleus. "Hem sigut molt discrets i entenem que tothom busqui la notícia. El dia que la productora va decidir què volia fer amb el programa, ho vam anunciar i ja està", ha remarcat Romà a preguntes de la diputada Susanna Segovia, d'En Comú Podem. La diputada ha qüestionat la manera com la Corporació ha gestionat a polèmica, que ha qualificat de crisi de reputació, i ha demanat a la presidenta que faci autocrítica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Romà ha defensat l’elecció de Boronat com a substituta de Díaz. "Reiniciem el programa amb la Danae Boronat, que hi aportarà una visió feminista. El to que estem buscant és un to que sigui transgressor i que ens permeti fer sàtira de la societat. Assumim que hi ha temes que no són fàcils de tractar", ha detallat.

Sobre els límits de l'humor, la presidenta de la Corporació ha apuntat que el llibre d’estil de la televisió pública l’han de complir tant els treballadors de plantilla com aquells que provenen de productores externes, com era el cas de Manel Vidal. Sigfrid Gras també s'ha referit al llibre d'estil quan la diputada de Ciutadans Anna Grau ha qüestionat la idoneïtat de tuits fets per col·laboradors de TV3, com ara Júlia Cot i Jair Domínguez. "No dimitiré per tuits que faci la gent en el seu àmbit privat. Els col·laboradors en el seu àmbit privat no estan subjectes al llibre d'estil", ha remarcat Gras. El director de la televisió pública ha recordat a Grau que TV3 ha creat una comissió per analitzar i avaluar qüestions relatives al llibre d'estil. "Els contractes ja incorporen una clàusula sobre el compliment del llibre d'estil, però per als programes que es facin a la cadena no en l'àmbit privat", ha reiterat.

stats