Per què el 'Viva la vida' de Coldplay ho va petar? Ramon Gener busca la resposta a TV3
El divulgador estrena ‘Això no és una cançó’, nou espai d’entreteniment que busca la clau de l'èxit de temes pop
Barcelona"Soc un home d’òpera i de música del segle XIX, però a Això no és una cançó parlaré de música d’ara", explica Ramon Gener, conegut per la seva feina de divulgador musical. Aquest dijous TV3 amplia la seva proposta d'entreteniment amb un nou programa capitanejat pel comunicador que s'emetrà en horari de prime time. "La música té això que agrada a tothom però no sabem per què. A Això no és una cançó intentarem explicar per què una cançó ens interpel·la", remarca Gener.
La primera temporada del nou espai, sorgit de la crida de la Corporació i el departament de Cultura de la Generalitat per trobar nous formats, constarà de sis capítols, cada un dedicat a una cançó diferent. Es tracta de temes que són considerats himnes per bona part de la societat. Ramon Gener exercirà de professor d'una quinzena d'alumnes amb els quals intentarà treure l'entrellat del motiu de l'èxit de cada cançó. El programa també mostrarà la història personal dels alumnes, que viuran un viatge musical que els portarà a parlar de la vida, de les seves inquietuds i de la seva manera de veure el món. La intenció del programa no és només conèixer les preocupacions d'aquests alumnes, sinó també descobrir nous talents musicals. Els joves músics faran una versió pròpia de la cançó protagonista de cada episodi.
Coldplay, ABBA i Queen
Per a la seva primera temporada, Això no és una cançó ha triat sis títols icònics: Viva la vida, de Coldplay; Dancing queen, d’ABBA; My way, de Frank Sinatra; Bohemian rhapsody, de Queen; The edge of glory, de Lady Gaga, i Respect, d’Aretha Franklin.
El debut del programa serà amb Viva la vida, una de les cançons més populars de la banda britànica Coldplay. La cançó amb la qual Pep Guardiola motivava els jugadors del Barça està plena de referències històriques i artístiques. A Això no és una cançó, Ramon Gener parlarà dels significats ocults del tema de la banda de Chris Martin i demostrarà als seus alumnes que la cançó no es pot entendre sense Frida Kahlo, Eugène Delacroix i Lluís XVI.
Pel que fa a la història personal del primer capítol, la protagonista serà l'Anna, una alumna que va haver de deixar de banda la música per adonar-se que no pot viure sense ella. A través de la seva vivència, els espectadors podran entendre per què Viva la vida és una cançó que genera alegria a aquelles persones que la canten, un factor essencial per convertir-se en un himne.