Esports

On podrem veure els Jocs Olímpics? La plataforma Max i RTVE es reparteixen les retransmissions

La corporació pública emetrà 400 hores de tots els esports, mentre que el servei de 'streaming' oferirà la cobertura més completa

3 min
Kevin Seráphin en una imatge d’arxiu.  París serà seu dels Jocs Olímpics del 2024.

BarcelonaPer a moltes persones l'any de Jocs Olímpics és sinònim d'estiu davant del televisor seguint el màxim de competicions. Tradicionalment, la cita olímpica s'ha pogut veure a través dels diferents canals de RTVE. Enguany també serà així, però amb una novetat important: qui vulgui veure absolutament totes les competicions haurà d'optar pel pagament, ja que la plataforma Max, del grup Warner Bros Discovery, és qui té els drets d'emissió a Espanya de tota l'Olimpíada que se celebra a París.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acord entre el grup de comunicació i la corporació pública de mitjans farà possible l'emissió en obert, a través de La 1, Teledeporte i La 2, de fins a 400 hores de tots els esports. Des de RTVE asseguren que aquesta aliança és una millora respecte als Jocs Olímpics de Tòquio, perquè han pogut sumar La 2 a la llista de cadenes de l'ens que emetran contingut olímpic.

El tret de sortida de la cobertura olímpica de la televisió pública espanyola arrencarà amb la retransmissió de la cerimònia inaugural, que començarà a les 19.30 h i acabarà passades les 23.00 h. L'esdeveniment, que es farà el riu Sena i, per tant, serà el primer cop que s'organitzi en un espai públic i no a l'estadi olímpic, es podrà veure a La 1 i a RTVE Play, el servei online de la corporació.

L'oferta esportiva començarà a La 1, des de les 09.00 h i fins que es pongui el sol a París, de la mà d'Ernest Riveras i Fe López; i de Roi Groba amb Alberto Freile. La 2 serà l'encarregada d'oferir durant les hores centrals del dia molts dels esports d'equip. Teledeporte portarà el pes, en hores d'emissió, dels Jocs: cobertura total de tot el que passi a París, amb Arsenio Cañada, Marc Martín i Montse Busquets.

Amb la retransmissió dels Jocs Olímpics, RTVE signa un estiu dedicat a l'esport. A banda de la cita olímpica, aquest any la televisió pública ha ofert l'Eurocopa, que ha impulsat les seves dades d'audiència.

Max i DAZN, les opcions de 'streaming'

Com a propietari dels drets dels Jocs a Espanya, Warner Bros Discovery a través de la seva plataforma Max serà qui més continguts olímpics oferirà. Segons va detallar la plataforma a mitjans de juny, els clients de la plataforma, independentment de la tarifa que paguin o de si estan subscrits al pla que inclou l'extra d'esports, tindran accés a 3.600 hores de continguts olímpics. Dins de la plataforma, Eurosport tindrà set nous canals temàtics centrats en els principals esports olímpics (esports de raqueta i golf, esports artístics, futbol, bàsquet, esports de contacte, handbol i voleibol). Aquests set canals se sumen a Eurosport 1, que farà seguiment de les disciplines olímpiques clàssiques; Eurosport 2, que cobrirà tots els esportistes espanyols, i un últim canal que oferirà les millors proves en qualitat 4K. Cada nit, a partir de les 22.30 h, s'emetrà Bon soir, Paris, un resum del més destacat de cada jornada.

Per fer la cobertura dels Jocs Olímpics, Max tindrà un equip de 50 comentaristes format per exesportistes com els tenistes Àlex Corretja i Carla Suárez-Navarro, els ciclistes Alberto Contador i Dori Ruano o l'entrenador de bàsquet Manuel Piti Hurtado.

Els subscriptors de DAZN també podran seguir els Jocs a través de la plataforma. El servei de streaming inclou accés als canals en directe d'Eurosport 1 i 2, que seran les dues finestres dedicades a la trobada olímpica. Els clients de Movistar+ també tindran accés a bona part de la cobertura dels Jocs Olímpics, ja que el servei inclou també els canals Eurosport 1 i 2 i sumarà vuit canals més temporals. En total, oferirà 800 hores de continguts en directe.

El minut a minut dels Jocs Olímpics, a l'ARA

L'ARA també farà un gran desplegament amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de París. Toni Padilla, periodista de l'ARA i autor del llibre Atlas de los sueños olímpicos (GeoPlaneta), serà l'enviat especial a la capital francesa i des d'allà informarà de les gestes esportives més importants. Una de les prioritats del diari serà seguir l'actuació dels atletes catalans. A més, l'ARA també posarà en marxa un directe que s'actualitzarà minut a minut amb tot allò que passi a París.

stats