Programació

Un nou concurs musical amb Miki Núñez i el retorn dels Òscars: què veurem aquesta temporada a 3Cat i TV3?

Xavier Grasset estrenarà el magazín de tarda 'La selva' el 12 de setembre

5 min
Alguns dels presentadors de les noves propostes de TV3 i el 3Cat

Barcelona"El 3Cat no ha vingut a matar ni TV3 ni Catalunya Ràdio. Ha vingut a potenciar-les", recordava aquest matí el director de TV3, Sigfrid Gras, durant la presentació de la nova temporada dels mitjans públics catalans. Seguint la política que els continguts siguin cada cop més multicanal –que es puguin veure a TV3 però també es puguin consumir a través de 3Cat i de les xarxes socials–, aquest matí la Corpo ha donat a conèixer algunes de les novetats preparades per al curs 2024-2025. Mentre que a Catalunya Ràdio es van posar en marxa a principi de setmana, a la resta de mitjans les estrenes tindran lloc durant els pròxims dies i mesos. Aquests són alguns dels continguts que es podran veure pròximament a TV3 i 3Cat.

'Zenit'

El nou concurs musical presentat per Miki Núñez

El músic Miki Núñez

Després de fer parella amb Marta Torné, Miki Núñez assumeix el seu primer projecte com a presentador en solitari. El cantant estarà al capdavant de Zenit, un nou concurs musical que s'emetrà a TV3 els divendres a la nit en directe i que té com a objectiu connectar totes les generacions de Catalunya a través del cant. Segons ha detallat la cadena, en el programa els artistes i el públic es dividiran en quatre grups que representen cada generació: els centennials (Z, menys de 27 anys), els mil·lennials (Y, de 28 a 43 anys), la generació X (de 44 a 59 anys) i els boomers (de més de 60 anys). El públic a plató estarà format per 100 persones, 25 de cada grup generacional, i un artista popular serà el capità de cada un dels quatre grups. Núñez ha explicat que porta temps implicat en el projecte, però que fins fa pocs dies no se sabia del cert si ell en seria el presentador a causa de la seva agenda.

Gras ha detallat que el fet que s'estreni Zenit no vol dir que s'aparqui Eufòria. La cadena està valorant quan seria el millor moment per fer una nova edició del talent show, i una de les opcions seria la tardor de l'any vinent.

'La selva'

El nou magazín de tarda

Xavier Graset

Xavier Grasset salta del Més 3/24 a la franja de sobretaula per substituir el Planta baixa, una missió que entoma com "un repte que fa que miri l'actualitat d'una altra manera". La selva –el presentador desmenteix que el títol tingui res a veure amb el mític crit "La informació és una selva" que es va intentar al Sense títol– serà "un xou d'autor" ambientat en una cafeteria que regenta la Mercè Fonoll, un personatge que interpretarà l'actriu Anna Bertran. Segons Grasset, el nou magazín, que s'estrenarà el dijous 12 de setembre i s'emetrà diàriament a partir de les 17.30 hores, serà "un espai de trobada per comentar la jornada".

En la llista de col·laboradors de La selva figuren noms com Antoni Bassas, Montse Barderi, Fel Faixedas, Sílvia Bel, Nina, Biel Duran, Alba Alfageme o Carlota Gurt. També hi participaran el periodista Sergi Cutillas, que portarà la seva música de capçalera; l’actor i comediant Godai García, que comentarà l'actualitat amb una mirada molt pròpia, i la cuinera i influenciadora Sofia Janer. Al sofà del programa, Grasset també estarà acompanyat per les periodistes Maria Xinxó, Núria Martínez Ribot i Ester Pagès.

El pas de Grasset a les tardes suposa un canvi de cara al Més 3/24, que a partir d'aquesta temporada estarà conduït per Marina Romero, provinent d'El matí de Catalunya Ràdio.

Noves sèries

Arriben 'Delta' i 'El mal invisible'

Una escena de 'Cites Barcelona'

L'oferta de ficció dels mitjans públics arrencarà aquest octubre amb l'estrena de la segona temporada de Cites Barcelona. A banda d'aquest títol ja conegut, a la cartera de TV3 i 3Cat hi ha novetats com Delta, un thriller mediambiental rodat al delta de l'Ebre, i El mal invisible, sèrie protagonitzada per David Verdaguer i Àngela Cervantes que, segons Sigfrid Gras, recupera l'esperit de Nit i dia.

D'altra banda, a 3Cat es podrà veure la segona temporada de Jo mai mai i Sala polivalent, una sèrie feta en exclusiva per a la plataforma pel grup de teatre La Calòrica. Es tracta de sis històries independents que passen totes al mateix espai: una sala polivalent on s'organitzen cursos, assajos i tota mena de jornades.

'Tot torna'

El nou projecte d'Òscar Dalmau i Òscar Andreu

Òscar Dalmau i Òscar Andreu a 'La nit dels Òscars'

Després del curt periple de La nit dels Òscars, Òscar Dalmau i Òscar Andreu tornen a la Corpo amb un format per a 3Cat. Tot torna és un informatiu de mitja hora i deu episodis en què es repassa l'actualitat dels últims 40 anys a través de l'arxiu de TV3. Cada capítol és la contracrònica informativa d'un any en concret i repassa les notícies que van impactar la societat catalana per diferents raons: els Jocs Olímpics, el comiat de l’orca Ulisses, la polèmica del Negre de Banyoles, l’incendi del Liceu, el referèndum de l’Estatut o els èxits i les crisis del Barça.

Els comentaris de les notícies els faran personatges interpretats pels Òscars i, a més, també hi haurà cameos de persones conegudes, com ara Marc Gasol, Toni Soler, Joan Gaspart, Quim Monzó, Pilarín Bayés, Lluís Llach, Joel Joan, Mari Pau Huguet o Maria Nicolau.

'El nou clam'

Buscant un nou himne per al Barça

David Carabén.

Com a part de les celebracions del 125è aniversari del Barça, el club s'ha proposat crear un nou himne per recordar l'efemèride. El líder de Mishima i comissionat de la celebració, David Carabén, és qui coordina aquest procés, en el qual s'han triat tres lletres com a finalistes i tres compositors hi posaran la música. Tot aquest viatge quedarà recollit en una sèrie documental de sis episodis que s'estrenarà el 24 d'octubre a TV3 i que també es podrà recuperar a 3Cat.

'La travessa, expedició Mediterrani'

Segona temporada del concurs de supervivència

Laura Escanes, a les instal·lacions de TV3

La travessa va ser un dels programes que van donar el tret de sortida a 3Cat, i aquest any tindrà segona temporada. El concurs de supervivència presentat per Laura Escanes, i pensat per a la plataforma, canvia d'escenari: ara els concursants travessen Catalunya de nord a sud amb l'objectiu de ser els primers a arribar a la platja de Migjorn i endur-se 20.000 euros de premi.

'Entre quatre parets'

Les cases dels famosos

Núria Moliner

Entre l'oferta de continguts culturals de 3Cat hi ha el nou projecte de la divulgadora d'arquitectura Núria Moliner. En cada episodi, l'arquitecta, música i comunicadora visita la casa d'un personatge rellevant del món de la cultura, una manera de conèixer com pensen i viuen figures com el comunicador Bob Pop, la dibuixant Rocío Quillahuaman o el futbolista Bojan Krkic. "Nosaltres descobrim la gent a través dels seus llocs", explica Moliner, que menciona com a referència els house tours que fan revistes com ara Vogue. El nou programa arribarà a la plataforma el 2025.

'Bob in translation'

Bob Pop aprèn català

Bob Pop al photocall de Fotogramas de Plata de 2022

L'escriptor madrileny Bob Pop, que fa gairebé vint anys que resideix a Catalunya, s'ha proposat aprendre a parlar català. Per aconseguir el seu objectiu comptarà amb el suport de parelles lingüístiques del col·lectiu LGBTIQ+ com Ana Polo, Pol Guasch, Ada Colau, Judith Juanhuix, Laura Vila Kremer i Clara Peya, i també amb la coach lingüística i de dicció Babeth Ripoll. A part d'aprendre català, Bob Pop també reflexionarà sobre qüestions que afecten la comunitat queer, com ara la visibilitat lèsbica o els privilegis dels gais. L'escriptor, que reconeix que sempre li ha costat aprendre llengües, assegura que animar-se a parlar català ha estat "com fer nous amics a partir dels 40". Amb el seu humor característic, Bob Pop ha assegurat que ha après català "per diners". Els sis episodis, que es podran veure tant per 3Cat com per TV3, arrenquen el 12 de setembre.

stats