Nou programa
TV20/10/2022

De créixer amb el Super3 a presentar-hi un programa

Maria Bouabdellah i David Its Me s’estrenen al canal amb ‘Ràndom’

BarcelonaMaria Bouabdellah (Vic, 2002) no ha anat mai a la Festa dels Súpers. "De petita les veia a la televisió i cada any somiava en poder-hi anar", explica amb una certa nostàlgia però sense rancor. Com milers de nens i nenes nascuts als anys 90 i 2000, el Super3 va formar part de la seva infantesa i va obrir-li les portes d'un món de ficció que porta al cor. "He crescut amb la família del Club Super3. Cada matí, abans de marxar de casa, mirava Doraimon. Vivia al costat de l'escola i després havia de sortir corrents perquè arribava tard", diu Bouabdellah. David Rodríguez, conegut a les xarxes socials amb el nom de David Its Me, va néixer dos anys després de Bouabdellah, també a Vic. "Potser vam néixer al mateix hospital", bromegen. Tot i això, no es coneixien fins fa pocs anys, quan es van descobrir a les xarxes socials i més endavant van coincidir al programa de ràdio Kids, que Rodríguez copresenta amb Farners Pei Hong i que s'emet a través d'iCat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries que t'abracenTotes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Com Bouabdellah, la infantesa de David Its Me no es pot desenganxar del Super3. "Jo també veia la família del Super3 cada dia", explica el presentador. Ell sí que va assistir a diverses Festes dels Súpers, i recorda amb una emoció especial com veia els personatges "fora de la tele i els podia conèixer, a través dels espectacles que es feien i les activitats". Maria Bouabdellah i David Its Me van retrobar-se als estudis de TV3 a Sant Joan Despí. "Tots dos vam fer la prova i la vam passar, però no sabíem que faríem un programa junts", diu ella, i ell afegeix: "Als responsables del programa els va agradar molt la connexió que tenim". La setmana passada es van estrenar com a presentadors de Ràndom, el nou espai del SX3 que s'emet cada dia de dilluns a divendres. Tot just han emès la primera setmana, però les dades els avalen, perquè ja s’han arribat a situar líders entre el públic més jove: divendres passat van aconseguir un 29,9% de quota de pantalla entre l’audiència de 4 a 12 anys.

Cargando
No hay anuncios

Per a tots dos, encapçalar el Ràndom és una oportunitat professional que els entusiasma. "Sento una barreja d'il·lusió, ganes d'aprendre moltíssim i molta responsabilitat", diu Bouabdellah, que combina la feina a la televisió amb els estudis de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). David Its Me manté també la seva tasca al Kids i, en paral·lel, crea continguts a les xarxes socials. "El Ràndom és una feina a jornada completa, perquè és un programa diari. Formem part de tots els processos; a part de presentar-lo també en creem els continguts", afegeix la presentadora.

Cargando
No hay anuncios

La interacció amb el públic

Ràndom és una de les apostes de l'SX3, el nou Super3 que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va presentar a principis d'octubre amb la incorporació de sèries, programes, animes i podcasts. La cadena defineix Ràndom com "un magazín interactiu" perquè el component principal del programa és la interacció amb el públic. "Volem que sigui participatiu, creiem que és un punt a favor del canal", assenyala el presentador. Els espectadors tenen moltes maneres de fer-ho: poden enviar un missatge al programa, respondre enquestes que es plantejaran en funció dels temes que es tractin, connectar-se en directe i, fins i tot, assistir-hi presencialment i participar en els debats. "Volem abordar diferents temes i trencar amb els estereotips. Un dia, per exemple, parlarem dels tatuatges i els preguntarem què en pensen", diu Bouabdellah, i David Its Me afegeix: "També volem tocar el tema de l’assetjament escolar. Tots el podem haver patit i volem que el programa sigui un lloc on els espectadors puguin expressar-se i sentir-se protegits. La idea és que s'ho passin bé i alhora reflexionar sobre temes dels quals potser amb els pares no s’atreveixen a parlar".

Cargando
No hay anuncios

Aquest component participatiu està directament relacionat amb una de les principals inquietuds dels presentadors abans de començar Ràndom. "El que més em preocupava quan pensàvem en el programa era aconseguir que fos dinàmic, que no quedés lent. I també que, a l’hora de connectar amb els nens i nenes, no ho féssim infantilitzant-los sinó tractant-los de tu a tu", assenyala Bouabdellah. Per això el seu company de pantalla explica que el punt de partida de tots dos són les germanes respectives: "La germana de la Maria té 12 anys, la meva en farà 13. Ens hem ubicat a partir d’elles i ens ha anat molt bé. Pensem en el públic preadolescent, encara són nens i nenes però no els agrada que se’ls parli des de la infantilització".

A part d'incorporar els continguts generats amb els espectadors, cada episodi de Ràndom també inclou un recull de vídeos divertits procedents de TikTok i entrevistes i reptes amb els convidats. De moment pel programa hi han passat noms com el cantant Lildami, la cuinera Paula Alós i la youtuber Elia Periwinkle, i la voluntat dels dos presentadors és acollir gent tan diversa com sigui possible. "Volem que vinguin cantants, actrius, actors, influencers, tiktokers... I fins i tot no cal necessàriament que sigui algú gaire famós. Busquem convidats que tinguin una singularitat i que ens semblin interessants", diu Bouabdellah. De moment Ràndom tot just s'enlaira i els seus presentadors encara estan fent les primeres coneixences amb el públic que els seguirà. "Ens ho agafem amb molta naturalitat –explica Bouabdellah–, però tenim ganes de trobar-nos amb els espectadors. Espero que l'any vinent anem a la Festa dels Súpers, serà la meva primera vegada".